GRAD BEOGRAD PODRŽAO 28 UDRUŽENJA! Izdvojeno 75 miliona dinara za bolji život osoba sa invaliditetom!
Nataša Stanisavljević, Foto: Printscreen

neverovatno

GRAD BEOGRAD PODRŽAO 28 UDRUŽENJA! Izdvojeno 75 miliona dinara za bolji život osoba sa invaliditetom!

Stanisavljević ocenjuje da se iz godine u godinu vidi konkretan napredak kada je u pitanju položaj osoba sa invaliditetom, kao i sami inkluzija.

Objavljeno:

Grad Beograd je ove godine putem javnog konkursa podržao 28 udruženja za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom i za oblast boračko invalidske zaštite i za tu namenu ukupno je opredeljeno 75 miliona dinara, rekla je danas gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

Nakon potpisivanja ugovora sa predstavnicima udruženja iz oblasti zaštite osoba sa invaliditetom i iz oblasti boračko-invalidske zaštite, Stanisavljević je novinarima rekla da Grad svake godine objavljuje konkurse za poboljšanje položaja tih ljudi.

"Ove godine smo putem javnog konkursa podržali 28 udruženja i za to izdvojili 75 miliona dinara, time smo nastavili da pružamo podršku ovim udruženjima i organizacijama. S druge strane, najvažnija je podrška koja stiže do korisnika", rekla je Stanisavljević.

Navodi da su među podržanim udruženjima - Gradska organizacija gluvih Beograda, Organizacija slepih, Udruženje za pomoć osobama sa autizmom, Savez za celebralnu paralizu, udruženje distrofičara grada Beograda...

Stanisavljević ocenjuje da se iz godine u godinu vidi konkretan napredak kada je u pitanju položaj osoba sa invaliditetom, kao i sami inkluzija.

Predsednica Saveza za celebralnu i dečju paralizu Beograda, Dilbera Sarajlić, zahvalila je Gradu Beogradu i Sekretarijatu za socijalnu zaštitu što godinama unazad podržavaju redovne programe rada tih udruženja.

"I Grad je prepoznao programe od javnog interesa koji sprovode naša udruženja, ne samo Savez za celebralnu i dečju paralizu Beograda, nego sva gradska udruženja koja se bave zaštitom i pružanja podrške osoba sa invaliditetom", navela je Sarajlić.

Ističe da je za ta udruženja i organizcije bitno da imaju redovne programe finansirane od Grada jer to, kaže, znači da sve kancelarije udruženja mogu da rade tokom godine nesmetano, da se finansiraju njihovi redovni troškovi, kao i zarade.

Sarajlić dodaje da Savez ima više od 1.100 ljudi u Beogradu, kaže da oni žive u svojim porodicama, ne u instutucijama, i da se primarne porodice brinu 24 sata o njihovim potrebama.

Na pitanje kako protiče vakcinacija osoba sa invaliditetom, Sarajlić kaže da je veliki broj primio vakcinu iz straha od jakih simptoma.

"Sve vakcine su odgovarajuće za osobe sa invaliditetom i oni, kao i svi, moraju da se jave svom izabranom lekaru da vide da li u odnosu na neke druge bolesti smeju da prime vakcinu", rekla je Sarajlić.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.