Od danas moguća vakcinacija studenata i u studentskim domovima – „Studentski grad“ i „Karaburma“ u Beogradu
Od danas moguća vakcinacija studenata i u studentskim domovima, Foto: Ministarstvo prosvete

OBRATITE PAŽNJU

Od danas moguća vakcinacija studenata i u studentskim domovima – „Studentski grad“ i „Karaburma“ u Beogradu

Proces vakcinacije, sprovodi se i u Studentskoj poliklinici u Krunskoj ulici u Beogradu

Objavljeno:

Vakcinacija studenata biće od danas organizovana u studentskim domovima – „Studentski grad“ i „Karaburma“ u Beogradu. Direktor Studentskog centra Goran Minić pozvao je studente da se vakcinišu i da na taj način zaštite svoje zdravlje i budu odgovorni, kako prema sebi, tako i prema zdravlju ljudi iz svog okruženja.

Studentski grad
foto: Ministarstvo prosvete

„Mi ćemo kao ustanova staviti na raspolaganje i sve naše objekte ako to bude potrebno. Vakcinaciju će sprovoditi kolege iz Studentske poliklinike. Studenti će osim na ova dva punkta, gde postoje poliklinike, moći da se prijave i upravama domova ili savezima u okviru studentskih domova. Danas će početi i anketiranje studenata u domovima o zainteresovanosti za vakcinaciju“, rekao je on. Prema njegovim rečima, trenutna situacija u studentskim domovima je bezbedna i stabilna. V. d. direktora Studentske poliklinike dr Marija Obradović navela je da će u Studentskom gradu prvi studenti biti vakcinisani danas u toku dana.

Studentski grad
foto: Ministarstvo prosvete

„Inače, od početka vakcinacije postoji veliko interesovanje studenata za proces vakcinacije. Do sada je vakcinisano oko 1000 studenata sa hroničnim bolestima, posebnim potrebama, kao i studenti završnih godina medicine, farmacije i nekih drugih fakulteta koji su se organizovali preko studentskih organizacija na fakultetima“, rekla je ona. Proces vakcinacije, sprovodi se i u Studentskoj poliklinici u Krunskoj ulici u Beogradu, dok mobilne ekipe vakcinišu i studente sa posebnim potrebama u domu „Mika Mitrović“.

Studentski grad
foto: Ministarstvo prosvete

Student biohemije na Hemijskom fakultetu Nenad Drulović rekao je da se za vakcinaciju u Studentskom gradu prijavio jer je „vakcinacija civilizacijska tekovina“. On je naveo da mu nije bitno koju će vakcinu primiti, jer smatra da su sve podjednako kvalitetne.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.