ZAVRŠENO RENOVIRANJE TESLINOG TRGA! Aerodrom Nikola Tesla sada ima gejming zonu, internet i novi fri šop!
Aerodrom Nikola Tesla, Foto: Nebojša Mandić

gotovo je

ZAVRŠENO RENOVIRANJE TESLINOG TRGA! Aerodrom Nikola Tesla sada ima gejming zonu, internet i novi fri šop!

Beogradski aerodrom, dodaje, ni ranije nije bio daleko od tih standarda, ali ih je sada dodatno podigao.

Objavljeno:

Aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu koji posluje u sastavu francuske grupe Vansi okončao je renoviranje centralne zone za boravak putnika pre ukrcavanja na let, vredno više od dva miliona evra, a putnicima su na raspolaganju novi fri šop, restoran i besplatna gejming zona i internet.

Rekonstrukcija je trajala pet meseci i izvedena je u saradnji sa kompanijom Dufry, najvećim zakupcem na aerodromu, rekao je za Tanjug izvršni direktor za komercijalne poslove aerodroma "Nikola Tesla" Miodrag Mirković.

Nova zona u koju se ulazi odmah nakon pasoške kontrole obuhvata proširen i modernizovan fri šop od 876 kvadratnih metara, zonu za odmor putnika "Teslin trg" sa garniturama za sedenje, restoran i kafe bar, gejming zonu i novi prostor za roditelje i decu kod gejtova 4 i 5.

"Glavna komercijalna zona je preuređena u skladu sa kompletnom rekostrukcijom aerodroma, tako da omogući bolji komfor putnicima. U ovu zonu zajedno sa našim zakupcem komapnijom Dufry smo investirati više od dva miliona evra i napravili novi đuti fri šop koji je opskrbljen novim brendovima, sa boljom ponudom domaćih proizovda i koji apsolutno omogućava najbolji mogućio komform putnika", kaže Mirković.

Dodao je da na "Teslinom trgu", osim prostora za odmor postoji i gejming zona gde putnici svih uzrasta mogu besplatno da koriste konzole za igru, kao i da putnici u čitavoj zoni mogu da koriste besplatan internet.

"Onda je tu i restoran koji ima više od 200 mesta, sagrađen po najvišiim standardima, i sada imamo kompletnu zonu koja ima skoro 2.000 kvadrata namenjenu za odmor putnika po najboljim standardima komapnije 'Vansi' koje ona promoviše na svih 45 aerodroma kojima upravlja po celom svetu", naglasio je Mirković.

Beogradski aerodrom, dodaje, ni ranije nije bio daleko od tih standarda, ali ih je sada dodatno podigao.

Aerodrom "Nikola Tesla" dobio je i tri važne potrvrde dobrog poslovanja od najvećeg svetskog strukovnog udruženja, Saveta međunarodnih aerodroma (ACI).

"Dobili smo akreditaciju za najviši nivo zdravstvenih uslova na aerodromu koja podrazumeva da smo putnicima obezbedili najviše nivoe čistoće i edukacije o kovidui poštovanja svih predviđenih mera, lokalnih i međunarodnih. Znači, dobili smo akreditaciju 'Helt internešenel avord', jer smo uspeli da pokažemo da sve naše procedure, oznake i sve ono što primenjujnemo na aerodromu je u sklaldu sa najvišiim standardima", rekao je Mirković.

Dodao je kako je od utorka aerodrom vlasnik još dva priznanja koja su, takođe, stigla od Saveta međunarodnih aerodroma, a reč je o tome da je proglašen za aerodrom sa najvišim kvalitetom usluge u Evropi u kategoriji vazdušnih luka sa prometom od pet do 15 miliona putnika godišnje i da ima najviše higijenske standarde.

"Prva nagrada je doneta na osnovu istraživnja koje su putnici popunjavali, i praktično predstavlja portvrdu naših zalaganja da stovrimo najbollje uslove i kvalitet usluge za sve korisnike aerodroma", ocenio je Mirković.

Izvršni direktor za komercijalne poslove "Nikole Tesle" naglasio je da se svi veliki investicioni radovi pobavljaju prema planu i bez obzira na epidemiološke uslove i krizu, i uprkos činjenici da je aerodrom kao i čitav sektor vazdušnog transporta u centru te krize.

U toku su obimni radovi na proširenju kapaciteta aerodroma u koje Vansi ulaže više od 730 miliona evra.

Reč je o proširenju aerodromskog terminala izgradnji nove piste duge 3,5 kilometra, novih rulnih staza i pozicija za parkiranje aviona, platforme za odleđivanje aviona, novog parkinga za automobile sa više od 1.500 parking mesta i pristupnih puteva.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.