GSP BEOGRAD: Za 10 električnih autobusa prihvaćena ponuda koja ispunjava zakonske uslove!
GSP Beograd, Foto: Beta/Milan Obradović, Ilustracija

gsp beograd

GSP BEOGRAD: Za 10 električnih autobusa prihvaćena ponuda koja ispunjava zakonske uslove!

GSP "Beograd" ističe da pojedine političke stranke ne govore istinu u vezi sa ovom nabavkom te da na taj način obmanjuju građane i vrše pritisak na Gradsko saobraćajno preduzeće da kupi električne autobuse od proizvođača koji nije ispunio zakonske uslove

Objavljeno:

GSP "Beograd" saopštilo je danas da je za deset električnih autobusa koje je to preduzeće kupilo prihvaćena ponuda koja ispunjava zakonske uslove.

U saopštenju se podseća da su na javnom, otvorenom tenderu ponudu dale dve kompanije koje zastupaju kineske proizvođače autobusa kao i da je kompanija Hajger, čiji su autobusi kupljeni, jedna od najvećih na svetu.

"Beograd je pre više godina već kupio pet električnih autobusa ove kompanije. Veoma smo zadovoljni kako su se pokazali u eksploataciji", navodi se u saopštenju.

Objašnjavaju da je Tenderska komisija odbacila jednu ponudu jer je bila nepotpuna, u skladu sa zakonom, a da je druga ponuda, koja je, kako se navodi, ispunjavala uslove u skladu sa zakonom, prihvaćena.

GSP "Beograd" ističe da pojedine političke stranke ne govore istinu u vezi sa ovom nabavkom te da na taj način obmanjuju građane i vrše pritisak na Gradsko saobraćajno preduzeće da kupi električne autobuse od proizvođača koji nije ispunio zakonske uslove.

Dodaje se da će GSP "Beograd" podneti prijave za klevetu protiv lica koja su, kaže se, prethodnih dana nastupala u javnosti i "širila laži o nabavci električnih autobusa".

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.