SVEŠTENIK NA VOŽDOVCU KRSTIO ZECA, A TO NIJE SVE: Dobio je totalno NEOBIČNO IME
Sveštenik došao da sveti vodicu pred slavu, Foto: Nebojša Mandić

HIT

SVEŠTENIK NA VOŽDOVCU KRSTIO ZECA, A TO NIJE SVE: Dobio je totalno NEOBIČNO IME

Devojka dodaje da je sveštenik upitao za ime zeca kada ga je video

Objavljeno:

Jedan sveštenik došao je u dom porodice sa Voždovca da sveti vodicu pred slavu, a kada je od ukućana čuo da njihov ljubimac – zec nema ime, rešio je da ga krsti! Ovu nesvakidašnju scenu za Objektiv.rs opisala je dvadesetčetvorogodišnja devojka, vlasnica krznenog stvorenja.

“Kao i svake godine pop nam je dolazio nekoliko dana pre naše slave da nam sveti vodicu, i čitava procedura je izgledala uobičajeno. Međutim, te godine u svojstvu naših ukućana se prvi put našao i naš zec kome sam prethodno dala špansko ime Pako. Ime je mnogima bilo neobično, i tek posle nekog vremena sam shvatila da mu i ‘ne leži’, a isto mišljenje su imali i moji roditelji koji su predlagali tradicionalnije varijante poput – Dule, Duško”, kaže naša sagovornica.

Devojka dodaje da je sveštenik upitao za ime zeca kada ga je video.

“Kada je pop pročitao molitvu, pitao nas je kako se zove zec koji je u tom trenutku sedeo u uglu dnevne sobe. Odgovorili smo mu da nema neko određeno ime, zbog neprijatnosti da mu kažemо da se zove Pako, zbog ubeđenja da će negodovati jer mu nismo dali srpsko ime. Međutim, na iznenađenje svih prisutnih, pop je uradio ono što smo svima kasnije prepričavali”, govori ona opisujući epilog čitave situacije:

“Pop je, nakon našeg odgovora da zec nema ime, izjavio kako to ne sme da dopusti govoreći da ga je on sve vreme pažljivo slušao i da je ‘to jedan dobar zec’. Nakon toga, prišao mu je i strukom bosiljka prešao preko glave i izgovorio – Nek’ se zove Oskar! Bili smo šokirani, što zbog toga što je pop praktično krstio našeg zeca, a takođe i zbog imena koje je sve osim pravoslavno”, završava Voždovčanka svoju ispovest.

Izgleda da se u ovom neobičnom slučaju izreka: “Dokon pop i jariće krsti” – doslovno obistinila, samo je u pitanju druga životinja.

Šta Vi mislite o postupku ovog sveštenika? Pišite nam u komentarima.

(Espreso/Objektiv.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.