NAKON ŠTO GA JE ODVELA KOD VETERINARA VERA JE SAZNALA DA NJEN BIŠON IMA PSEĆU KORONU: Ipak, nema mesta PANICI!
Foto: Privatna arhiva

SPECIFIČNI SIMPTOMI

NAKON ŠTO GA JE ODVELA KOD VETERINARA VERA JE SAZNALA DA NJEN BIŠON IMA PSEĆU KORONU: Ipak, nema mesta PANICI!

Nakon što je primetila da se njen pas ne ponaša na uobičajan način, Vera ga je odvela kod veterinara. Urađen je i test na koronu, i Aki je bio pozitivan

Objavljeno: 04:00h

Vera iz Zemuna se požalila kako njen bišon Aki (13) ima koronu, a mnogi su se uplašili jer su pomislili da je u Srbiji zabeležen slučaj prenošenja korone sa životinje na čoveka. Iapk, ne radi se o koroni od koje ceo svet već godinu dana strepi. Reč je o životinjskoj koroni, a ne o Kovidu 19.

Nakon što je primetila da se njen pas ne ponaša na uobičajan način, Vera ga je odvela kod veterinara. Urađen je i test na koronu, i Aki je bio pozitivan.

- Test je odmah urađen kod veterinara pošto je on odmah pomislio da je reč o mačijoj kugi ili koroni. Korona virus kod pasa postoji više od 20 godina. Ne prenosi se na ljude, isključivo sa životinje na životinju ili sa terena gde je bolesna životinja izbacila svoj šlajm, povraćku ili izmet, rekla je Vera za Espreso.co.rs.

Ono što karakteriše koronu kod životinja je da odbija hranu, vodu, i ima krvavu stolicu. Tako je bilo i u Akijevom slučaju.

- Aki dobija infuziju, longocef i jedan antibiotik, objasnila je Vera. Kako je dodala, nema mesta panici jer ljudi od životinja ne mogu da dobiju ovu koronu.

- Ovo stanje traje oko 14 dana, infuziju s lekovima daje veterinar jednom dnevno. Prvih 5-7 dana je najkritičnije, navodi ona.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.