Od danas se u ovom delu Beograda parking naplaćuje čak i stanarima?!?
Foto: printscreen / Google.rs

kako vesić kaže

Od danas se u ovom delu Beograda parking naplaćuje čak i stanarima?!?

Niste imali sreće da nađete parking ispred svoje zgrade? Moraćete da platite da biste se parkirali ispred kuće! Pa, koliko je to besmisleno?!
Objavljeno: 10:34h

Ni Novobeograđani nisu preterano oduševljeni ovom idejom. Čak joj se i protive. Kako kažu (a što i jeste tačno kada razmislite), ceo Bulevar Zorana Đinđića je pretvoren u parking, a bogami i Novi Beograd uopšte! A sad će krenuti i naplaćivanje!

Ali, ono što budi najviše znatiželje je druga na redu pogodnosti.

U zoni Sava centra svi koji imaju bus plus kartice mogu za 200 kinti da celodnevno parkiraju svoj automobil. Ovo je ta pogodnost, koja čini se nikome nije jasna sem njima. I Bus Plusu.

Primera radi. Imate svoj auto i radite u blizini Sava centra, bus plus karta vam apsolutno nije potrebna. Ali, morate da je kupite jer ćete tako ostvariti povlašćeno parkiranje!?

foto: facebook / parking servis

Pa, ko je ovde lud?

Da li je ovo neki eksperiment Parking servisa i Bus plusa ili samo potreba da se napuni budžet zoniranjem celog Novog Beograda za sada nije poznato. Jedini dosadašnji učinak ovih novina je nezadovoljstvo građana.

- Uređenjem parkiranja i uvođenjem kontrole povećaće se izmenljivost automobila na jednom parking mestu - izjavio je direktor JKP Parking servis Andrija Čupković.

Iako kažu da bi stanarima ovo trebalo najviše da koristi, baš oni su najviše oštećeni. A da ne spominjemo to što će more automobila biti konstantno prisutno.

Pa tako NBG zaista postade NBG - parking!

(M. B.)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.