POČINJE POSTAVLJANJE SPOMENIKA STEFANU NEMANJI: Poznato je i kad je rok!
Stigli prvi delovi spomenika, Foto: Printscreen/Google Maps, WWW.GRADNJA.RS / PRIVATNA ARHIVA

PRVA TURA

POČINJE POSTAVLJANJE SPOMENIKA STEFANU NEMANJI: Poznato je i kad je rok!

Vesić je naveo da je u Beograd desetog avgusta stigla grupa ruskih majstora koji će raditi na postavljanju spomenika

Objavljeno:

Prva četiri kamiona s delovima spomenika osnivaču srednjovekovne srpske države Stefanu Nemanji stigla su iz Rusije u Beograd i njihovo postavljanje počinje danas.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je za Tanjug da će druga četiri kamiona sa delovima spomenika stići do 31. avgusta, a poslednja dva do 15. septembra i da se očekuje da sppomenik bude postavljen u roku do dva meseca, do 15. oktobra.

Vesić je naveo da je u Beograd desetog avgusta stigla grupa ruskih majstora koji će raditi na postavljanju spomenika, a da se početkom septembra očekuje i dolazak autora spomenika, ruskog vajara Aleksandra Rukavišnjikova, koji će lično nadgledati postavljanje spomenika.

"Očekujemo da spomenik osnivaču naše najznačajnije srednjovekovne dinastije Stefanu Nemanji, koji je zaista monumentalan i ponos naše zemlje, bude postavljen do sredine oktobra", rekao je Vesić.

Rekonstrukcija Savskog trga, na kome će se nalaziti spomenik, biće završena do sredine novembra, naveo je Vesić i izrazio zadovoljstvo što će Beograd dobiti ovaj spomenik.

"Spomenik se postavlja na predlog predsednika Srbije Aleksandra Vučića i mislim da je bilo krajnje vreme da Srbija na ovaj način pokaže poštovanje prema svojoj istoriji, prema vladarima koji su stvarali ovu zemlju", rekao je Vesić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.