KRILO SE! GSP VOZAČI DOBILI NAREĐENJE DA OTVORE SAMO PREDNJA VRATA! Sada je otkriven pravi razlog za to!
Vozačima je data jasna instrukcija, Foto: Marina Lopičić

mora se poštovati

KRILO SE! GSP VOZAČI DOBILI NAREĐENJE DA OTVORE SAMO PREDNJA VRATA! Sada je otkriven pravi razlog za to!

Čak ni maske, koje nosi 90 odsto putnika, nisu obavezne, već su preporučene kako bi se putnici zaštitili od eventualnog korona virusa.

Objavljeno: 19:15h

Gradski prevoz u prestonici se polako vraća u normalu: na ulicama je nešto više od hiljadu vozila koja saobraćaju po letnjem redu vožnje, ali većih gužvi, barem na velikoj većini linija - nema.

Podsetimo, nakon desetak dana tokom kojih su se gradski čelnici trudili da nas upoznaju sa novim merama koje su trebalo da važe u gradskom prevozu, sve je "jednim potezom ruke" promenjeno, te je odlučeno da svi mogu da se voze autobusima, tramvajima i trolejbusima, a ne samo stalno zaposleni, baš kao i da važe sve karte, a ne samo Busplus za zaposlene i jednodnevne, trodnevne i petodnevne, kako su nadležni pokušali da uvedu.

Čak ni maske, koje nosi 90 odsto putnika, nisu obavezne, već su preporučene kako bi se putnici zaštitili od eventualnog korona virusa.

foto: Facebook printscreen

Jedina stvar koju su rešili da sprovedu u delo u Sekretarijatu za javni prevoz, to je ulazak putnika na prednja vrata, a izlazak na sva ostala. Međutim, ova odluka čini se da nije uvedena toliko zbog epidemiološke situacije, pošto sada dolazi do guranja na prvim vratima, već radi pokušaja da se poboljša naplata prevoza.

Beograđani koji se voze gradskim prevozom mogli su prethodnih dana da vide kako vozači prvo otvaraju samo prednja vrata, a tek kada svi putnici uđu, onda otvaraju preostala kako bi putnici mogli da napuste vozilo.

"U obavezi ste da prvo otvorite samo prva vrata za ulazak u autobus, a zatim nakon formiranja putnika za ulazak u vozilo i otvoriti ostala vrata za izlazak putnika. Obavezno ispoštujte proceduru", glasi uputstvo koje se prosleđuje vozačima iz Operativno-komandnog centra.

Vozači bi po ovim instrukcijama trebalo da vrše nadzor da li putnici koji ulaze u vozilo validiraju svoje krate, što je jednostavno nemoguće.

Prema prvobitnoj verziji, baš tu na prednjim vratima trebalo je da stoji kontrolor, ili redar, i proverava da li su validirane karte.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.