PAZITE, OVO SU MESTA GDE SE VIRUS NAJBRŽE ŠIRI! Neka ne možemo da izbegnemo, POSTOJE JASNA PRAVILA KOJA NAS ŠTITE
GSP, Foto: Stefan Jokić

OBRATITE PAŽNJU

PAZITE, OVO SU MESTA GDE SE VIRUS NAJBRŽE ŠIRI! Neka ne možemo da izbegnemo, POSTOJE JASNA PRAVILA KOJA NAS ŠTITE

Nema sumnje da je gradski saobraćaj nosi najveći rizik

Objavljeno:

Juče u 5 sati završen je poslednji policijski čas u Srbiji, vanredno stanje koje je trajalo više od 50 dana je ukinuto, a pojedine vanredne mere zbog korona virusa i dalje su na snazi.

Uporedo sa prestankom vanrednog stanja vratile su se u život aktivnosti koje su na početku proglašenja epidemije od posebnog značaja označene kao najrizičnije za prenošenje virusa, koji je i dalje tu među nama. A koja su to mesta na koiima vreba najveća opasnost od virusa?

Gradski prevoz

Nema sumnje da je gradski saobraćaj nosi najveći rizik, bez obzira na to što su propisane brojne mere - na dupla sedišta dozvoljeno je da samo jedna osoba može da sedi, određeno je rastojanje između onih koji stoje... Zato je veoma važno, uz maksimlana trud da se održi propisana distanca, i da svi nose maske i rukavice, ulaze samo na jedna vrata, izlaze na druga, da se vozila dezinfikuju i da se klima ne uključuje, jer ona pogoduje prenosu virusa.

Podsećanja radi da je prvobitno bilo najavljeno da će u prvoj fazi, vozila gradskog prevoza moći da koriste samo zaposleni građani, međutim, juče je ta odluka promenjana i od danas, 8. maja, moći će da se prevoze svi građi, ne samo zaposleni.

Nova pravila u gradskom saobraćaju kako bi se sprečilo širenje zaraze

- Kada saobraćaj počne normalno da funkcioniše, tek tada može da se kaže da se vratio život, jer je to jedno od glavnih mesta gde dolazi do prenosa respiratornih infekcija, pored vrtića i škola – rekao je pre nekoliko dana dr Predrag Kon.

Ukoliko zaista ne morate ne koristite gradski prevoz, idite peške na posao i vraćajte se peške. Ionako smo dosta sedeli prethodnih nedelja!

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.