TEŠKO BOLESNE LJUDE HTELI SU DA IZBACE NA ULICU! Porodica Kurteši iz BG-a ČEKALA IZVRŠITELJE, DETE SVE TO GLEDALO
Iseljenje porodice, Foto: Aleksandar Stojanović

drama!

TEŠKO BOLESNE LJUDE HTELI SU DA IZBACE NA ULICU! Porodica Kurteši iz BG-a ČEKALA IZVRŠITELJE, DETE SVE TO GLEDALO

U ulici Kraljice Marije 27, danas je u 10 časova zakazano iseljenje

Objavljeno: 10:58h

Pre osam meseci, porodica Kurteši se suočila sa mogućim iseljenjem, na svu sreću ono je tada odloženo. Ipak, njima je danas ponovo pretila mogućnost da ostanu bez svog porodičnog doma.

U ulici Kraljice Marije 27, danas je u 10 časova bilo zakazano iseljenje.

Naime, reč je o starim ljudima sa minimalnim primanjima i ozbiljno narušenog zdravstvenog stanja, koji nisu u mogućnosti da sebi samostalno osiguraju drugi smeštaja.

Iako su bili spremni da napuste svoj dom, samo da im se obezbedi bilo kakav smeštaj, ovoj porodici ta opcija nije ponuđena.

Ekipa redakcije Espreso, kao i aktivisti iz Združene akcije Krova nad glavom nalazili su se na licu mesta.

Sva dešavanja na ovom iseljenju mogli ste da pratite u našem lajv blogu.

Srčani bolesnik i žena astmatičar strepe i ne znaju da li će preživeti ovo iseljenje.

10:51 - Razgovori su završeni, a iseljenje je odloženo. Izvršitelji su odustali od iseljenje zbog građana koji brane ovu porodicu, takođe, obećali su da ovu porodicu neće uznemiravati tokom zime.

Izvršitelji odlaze!

foto: Aleksandar stojanović

10:45 - Predstvanik Opštine Palilula još uvek razgovara sa porodicom Kurteši, a plač devojčice se čuje iz kuće.

10:36 - Izvršitelji i policija su stigli! Izvršitelj ulazi u kuću da razgovara sa porodicom, dok policija apeluje na građane da ne ometaju iseljenje.

1 / 3 Foto: Aleksandar Stojanović

10: 19 - Kako nezvanično saznajemo, sve kuće oko doma porodice Kurteši, su uveliko srušene. Sumnja se da je pomenuti prostor namenjen nekoj izgradnji.

1 / 2 Foto: Aleksandar Stojanović

10:12 - Oko porodičnog doma porodice Kurteši, aktivisti iz Krova nad glavom napravili su "Živi zid" ne bi li sprečili izvršitelje da uđu u kuću.

foto: Aleksandar Stojanović

10:09 - Izvršitelje čeka i njihova unuka, koji kao da ne sluti na haos koji se oko njega dešava

foto: Aleksandar Stojanović

09:58 - Sedat nam je ispričao kako ceo život živi u ovoj kući, a kako je sada prinuđen da je napusti. Takođe, ceo proces je za njega previše stresan, a situaciju mu ne olakšava ni činjenica što ima problema sa srcem:

- Ne mogu da verujem da nemam nikakva prava a ceo život živim ovde. Preko 60 godina. Samo sa rođen u Prištini, a ceo život živim u Beogradu, rekao je.

09:52 - Porodica Kurteši čeka da im se izvršitelji pojave na vratima, a kako kažu, ovog puta nisu imali ni dovoljno vremena da se pripreme za odbranu:

- Ova muka traje od 2009/10. godine, obično nam najave mesec dana ranije da će nas iseliti, pa onda imamo vremena da uložimo žalbu ili nešto, sad su bukvanlo došli nenajavljeno, kaže Sedat Kurteši.

Podsećamo, nakon što su izgubili parnicu na sudu, preti im da izgube i svoj dom.

Ova porodica živi ovde od 1966, njima nije ponuđen alternativni smeštaj. Kako je Sedat pre za Espreso rekao, ostaviće nadležnima sve, samo žele mali "sobičak" u kom će da ostanu.

Više izbeglica iz rata 90 nema rešeno stambeno pitanje. Komesarijat im sada preti nabijanjem dugova za struju koji su samo hteli da plate, a sada ih tuži za iznose od nekoliko hiljada evra - kažu iz Krova nad glavom i dodaju da je reč o fingiranim dugovima.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.