ODLOŽENO ISELJENJE PORODICE KURTEŠI: Hteli su da ih izbace STARE I BOLESNE, ali se to IPAK NEĆE DESITI (VIDEO)
Iseljenje porodice Kurteši, Foto: Facebook

prinudno iseljenje

ODLOŽENO ISELJENJE PORODICE KURTEŠI: Hteli su da ih izbace STARE I BOLESNE, ali se to IPAK NEĆE DESITI (VIDEO)

Zajedno sa prijateljima i rođacima porodice, organizacije i pojedinci su u više navrata do sada uspevali da odlože prinudno iseljenje

Objavljeno: 11:09h

Po tužbi Opštine Palilula, Prvi osnovni sud u Beogradu doneo rešenje o iseljenju porodice Kurteši iz njihovog doma u ulici Kraljice Marije 27. koje je zakazano za 10.30 časova.

Zajedno sa prijateljima i rođacima porodice, organizacije i pojedinci su u više navrata do sada uspevali da odlože prinudno iseljenje.

Deo porodice stan na navedenoj adresi koristi od 1966. godine nema nikakav drugi alternativni smeštaj.

Naime, reč je o starim ljudima sa minimalnim primanjima i ozbiljno narušenog zdravstvenog stanja, koji nisu u mogućnosti da sebi samostalno osiguraju drugi smeštaja.

11:05 Iseljenje porodice Kurteši je odloženo da daljnjeg, a iz organizacije Krov nad glavom podsećaju da je u 12 časova zakazano iseljenje porodice pukovnika koji je prevaren od strane Vojske za stambeni fond.

11:00 Veliki broj građana kao i aktivisti Krova nad glavom traže razgovor sa izvršiteljem kako bi odložili iseljenje i podsećaju da je porodica ulagala u stan nekoliko decenija. Svojim telima brane porodicu od iseljenja i nude predlog rešenja problema izvršiteljima, ali ne niko ne odaziva.

1 / 4 Foto: facebook/Krov nad glavom/printscreen

10:55 Rođaka porodice Kurteši kaže da postoji presuda protiv porodice Kurteši, ali se sumnja u verodostojnost isprava i dodaje da nema nikakvog plana raseljavanja u ovakvim situacijama.

Sve je trenutno mirno, bez agresivnog istupanja.

10:45 Pripadnici ministrastva unutrašnjih poslova stigli su na adresu Kraljice Marije pozivajući se na zakon podsećajući da ne sme doći do narušavanja javnog reda i mira. Žele da priđu porodici, ali komšije žele da spreče islejenje kao i organizacija Krov nad glavom.

Policija i izvršitelji pregovaraju o iseljenju porodice Kurteši
Policija i izvršitelji pregovaraju o iseljenju porodice Kurteši foto: facebook/Krov nad glavom/printscreen

10:40 Građani kao i familija porodice Kurteši okupili su se u ulici Kraljice Marije kako bi sprečili prinudno iseljenje.

Više izbeglica iz rata 90 nema rešeno stambeno pitanje. Komesarijat im sada preti nabijanjem dugova za struju koji su samo hteli da plate, a sada ih tuži za iznose od nekoliko hiljada evra - kažu iz Krova nad glavom i dodaju da je reč o fingiranim dugovima.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.