SPC OPET NE ODUSTAJE OD STEPE! Meštani ovog naselja besni, radnici opet GRADE, imaju obezbeđenje i PRETE POLICIJOM
Radovi na gradilištu, Foto: Privatna arhiva

ponovo problem

SPC OPET NE ODUSTAJE OD STEPE! Meštani ovog naselja besni, radnici opet GRADE, imaju obezbeđenje i PRETE POLICIJOM

Građani naselja Stepe Stepanovića su tokom 2018.godine branili protestima da se na mestu gde je bila predviđena izgradnja Doma zdravlja, sagradi crkva, međutim tokom dana su ponovo primetili radnike na tom gradilištu

Objavljeno:

Naselje Stepa Stepanovića bilo je u žiži javnosti kada su tokom 2018. godine meštani branili protestima da se na mestu gde je bila predviđena izgradnja Doma zdravlja, sagradi crkva, međutim tokom dana su ponovo primetili radnike na tom gradilištu.

Podsetimo, da su članovi Udruženja stanara naselja Stepa Stepanović protestovali više puta, zahtevajući da im se umesto crkve u tom naselju izgrade škola, vrtić, dom zdravlja i tržni centar, jer kako kažu u pitanju je građevinska parcela koja je usled nesavesnog postupanja nadležnih, dodeljena Patrijaršiji, suprotno Zakonu o restituciji.

Međutim, danas su se na spornom gradilištu ponovo pojavili radnici koji ovoga puta sa sobom nose i poruku.

- Radnici kažu da im je naloženo da započnu izgradnju uprkos svim našim žalbama, takođe pozivaju se na to kako im Patrijaršija nudi i obezbeđenje, a prete i navodnim hapšenjem - rekao nam je jedan od članova Udruženja stanara naselja Stepa Stepanovića.

foto: Privatna arhiva

Građani su, kako kažu, voljni da ponovo, kao i ranije, stanu u odbranu svog naselja i ne dozvole da se zbog bahatosti odgovornog degradira sredina u kojoj žive. Svi su jako uznemireni, pravi se organizacija delovanja i dežurstava, građani se samoorganizuju. Nemir se ponovo vratio u ovo mlado beogradsko naselje koje broji oko 14.000 stanara.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.