ISEKOŠE PLUĆA BEOGRADA! Građani pokušali da zaustave NELEGALNU SEČU na Košutnjaku, ali već je bilo KASNO (VIDEO)
Posečena stabla na košutnjaku!, Foto: Printscreen / Facebook

AKCIJE U PONOĆ

ISEKOŠE PLUĆA BEOGRADA! Građani pokušali da zaustave NELEGALNU SEČU na Košutnjaku, ali već je bilo KASNO (VIDEO)

Ukoliko se uništavanje zelenih površina nastavi, Srbija bi u budućnosti mogla da postane betonska ravnica sa osakaćenim drvoredima i stablima

Objavljeno:

Pitanje "uništavanje zelenih površina" postaje novi front sukoba između građana i vlasti, ali i onih koji datu situaciju možda koriste kako bi za sebe izvukli najveću moguću korist.

Ukoliko se uništavanje zelenih površina nastavi, Srbija bi u budućnosti mogla da postane betonska ravnica sa osakaćenim drvoredima i stablima.

Prvo je započeto betoniranje na Košutnjaku da bi se napravila “stena za penjanje”.

Zatim je usledilo orezivanje krošnji na drvoredima po centru, i to metodom odsecanja kompletne krošnje i ostavljanje golog debla sa patrljcima najvećih grana, takozvani “topping”.

Potom je na red stigao i Kalemegdan i građanski bunt koji je usledio narednih dana, a na meti drvoseča su se sada pronašli i parkovi u bloku 45 na Novom Beogradu, kao i park na Košutnjaku, gde je sinoć došlo do incidenta između građana i drvoseča.

Naime, kako nekoliko građana koji su se našli na licu mesta opisuje, seča stabala na Košutnjaku bila je posve sumnjiva, odigrala se u kasnim popodnevnim i večernjim satima, a drvoseče nisu imale nikakva dokumenta, odnosno dozvolu da stabla poseku.

Kako se na snimku okačenom na fejsbuku jasno vidi, dva natovarena kamiona bez registarskih tablica bila su parkirana kasno popodne na Košutnjaku, a neimenovani, i vidno uznemireni građanin prekinuo ih je u sred seče tražeći dozvole na uvid.

Nakon što mu nisu pokazali dozvole, nekoliko drvoseča pokušalo je da izbegne odgovore na pitanja gledajući u pod i bežeći od kamere.

Nije bilo prisutno službeno lice JP Srbijašume, ali ni JKP Zelenilo Beograd.

Prema rečima snimatelja videa, u datom trenutku bilo je devet časova uveče, a drvoseče su tek krenule da "rade posao" - što pored nepostojanja dokumenata jasno naglašava da se seča odvijala van radnog vremena, nelegalno.

Nešto kasnije skupilo se još desetak građana koji su pokušali da zaustave, kako kažu, skandalozno uništavanje "pluća Beograda."

U jednom trenutku se pojavila i policija, koja je uredno izvršila uviđaj i obustavila seču.

Pogledajte kako je sve to izgledalo na videu ispod.

BONUS VIDEO:

OTKAČENI SRBI U NEMAČKOJ POSTALI PRAVI HIT! Kako li je bilo njihovom poslodavcu, a tek čoveku kome sređuju kuću, možemo samo da zamislimo! (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.