JOŠ 9 DIVLJIH SVINJA POBEGLO S VELIKOG RATNOG OSTRVA U ZEMUN I NA NOVI BEOGRAD! Doplivale u grad zbog poplava!
Divlje svinje na Novom Beogradu, Foto: Printscreen

DVE STRADALE U SUBOTU VEČE

JOŠ 9 DIVLJIH SVINJA POBEGLO S VELIKOG RATNOG OSTRVA U ZEMUN I NA NOVI BEOGRAD! Doplivale u grad zbog poplava!

Divlje svinje koje se nalaze na površinama van lovišta su veoma uznemirene, pri čemu su određene ženke visokosuprasne ili su se skoro oprasile, što maksimalno povećava nivo rizika, saopšteno je iz Ministarstva

Objavljeno:

Automobilima su udarene i usmrćene još dve divlje svinje na teritoriji Novog Beograda, i to u Bulevaru Mihajla Pupina, u subotu veče. To je ukupno šest nesreća u kojima su nastradale ove životinje koje su pre nekoliko dana preprilivale sa Velikog ratnog ostva i okupirale delove Novog Beograda i Zemuna, prenose beogradski mediji.

Kako saznaju mediji sinoć je još devet divljih svinja doplivalo Dunavom između Zemuna i Galenike, a njih pet se vratilo na Veliko ratno ostrvo.

- Dunav je polako počeo da se povlači i uskoro bi trebalo da se sa povlačenjem reke vrate i divlje svinje na njihovo prvobitno stanište - rekli su iz Lovačkog udruženja Zemun.

Dežurne ekipe lovaca i "Veterine" biće na terenu danas od 18 sati kao i svakog dana, a apeluje se na sve vozače da prilagode brzinu kako bi se izbegle saobraćajne nesreće zbog izletanja divljih svinja na kolovoz, naročito noću.

Divlje svinje koje se nalaze na površinama van lovišta su veoma uznemirene, pri čemu su određene ženke visokosuprasne ili su se skoro oprasile, što maksimalno povećava nivo rizika, saopšteno je iz Ministarstva.

Najveća staništa divljih svinja u prestonici su na Velikom ratnom ostrvu i na levoj obali Dunava (Borča, Ovča, Krnjača...).

Ove životinje tokom noću znaju da pređu i po 40 kilometara, da pojedu kukuruz sa polja ili razvale ogradu domaćinstva i naprave štetu, ali i da se pojave u centru prestonice "iz čista mira".

U većini slučajeva u susretu sa čovekom beže, ali ako su ranjene ili uznemirene, znaju da budu agresivne i napadnu čoveka.

BONUS VIDEO:

KADA PREVIŠE VERUJEŠ DRUGU, ZAVRŠIŠ U PRAŠINČINI! Doduše, vašom naivnošću (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.