DIVLJE SVINJE UBIJAJU PUŠKAMA U BEOGRADU?!? Čuju se pucnjevi oko Ušća, Tviter gori, nadležni ćute!
Divlja svinja / Ilustracija, Foto: Printscreen

DIVLJI ZAPAD

DIVLJE SVINJE UBIJAJU PUŠKAMA U BEOGRADU?!? Čuju se pucnjevi oko Ušća, Tviter gori, nadležni ćute!

Šta se dešava s fenomenom divljih svinja u glavnom gradu?

Objavljeno:

Otkako su zbog obilnih padavina vodostaji reka širom Srbije znatno porasli, ogroman broj zemljišta, kejeva i nasipa postali su gotovo neupotrebljivi.

Takav slučaj je i u prestonici, gde je zbog velikog vodostaja došlo do invazije divljih svinja na Novom Beogradu, Kalemegdanu i na Zemunskom keju.

Sve je počelo u sredu oko tri sata ujutro kada su građani uspeli da snime jedno omanje krdo u Bloku 30. Divlje svinje, odbegle s Velikog ratnog ostrva koje je takođe bilo pod vodom, do kraja dana su se pojavile i u parku Ušće, ali i na Kalemegdanu.

Zbog toga su aktivirane dežurne ekipe "Veterine Beograd", ali i dobrovoljci iz Lovačkog udruženja Zemun kako bi divlje svinje bile uhvaćene i prenete u rezervat.

Kako je Espreso.co.rs i ranije pisao, građani i lovačka udruženja od tada na dnevnom nivou nailaze na divljač koja se slobodno šeta ulicama glavnog grada.

Takav slučaj bio je i sinoć, kada su na Zemunskom keju uhvaćene još tri divlje svinje od strane Lovačkog udruženja Zemun i "Veterine Beograd", što je ukupno šest u prethodna dva dana.

Mapa sa lokacijama gde su pronađene divlje svinje!
Mapa sa lokacijama gde su pronađene divlje svinje! foto: BING MAPS / SCREENSHOT

Međutim, prema svedočenju brojnih tviteraša, dešava se još nešto o čemu za sada nema zvanične potvrde.

Naime, ne zna se kako i zašto, ali izgleda da su pojedinci "uzeli pravdu u svoje ruke" i krenuli da tamane divlje svinje!!!

Prirodno stanište ovih divljih svinja je bilo Veliko ratko ostrvo koje je ovih dana gotovo poplavljeno zbog obilnih padavina.

"Zato što im je prirodno stanište Veliko ratno ostrvo i forland na levoj obali Dunava, ceo taj atar je zbog visokog vodostaja skoro potopuno poplavljen. Beže od poplave, već viđeno i normalna pojava", objasnio je jedan stanovnik Beograda.

Gde će završiti beogradske divlje svinje?

"Dežurne ekipe Veterine Beograd i Lovačkog udruženja Zemun su na terenu konstantno da bi i ostale divlje svinje bile uhvaćene i prenete na neko drugo stanište, tačnije u rezervat", kaže Nikola Vojinović iz Lovačkog udruženja Zemun.

Vojinović objašnjava da se odrasle divlje svinje hvataju pomoću strelica za uspavljivanje, a prasići se jednostavno hvataju rukama i naglašava da građani nemaju razloga za brigu.

"Četiri praseta preneta su u Surčin i smešteni su u obor, jer još nisu spremna za rezervat, a tamo se hrane iz flašice", dodaje Vojinović.

Ipak, građani su i dalje uznemireni.

Kakva su vaša saznanja? Da li ste svedočili nečemu sličnom? Pišite nam u komentarima.

BONUS VIDEO:

ZMIJOM PLAŠIO DECU, A ONDA MU SVE DOŠLO GLAVE! Troje ljudi ga spasavalo od čeličnog ugriza! (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.