KRITIKUJU GRADNJU GONDOLE, a nekada je kritikovana i gradnja AJFELOVOG TORNJA! Goran Vesić o novom izgledu BG-a
Goran Vesić o novom izgledu BG-a, Foto: Print Screen Youtube

menja izgled

KRITIKUJU GRADNJU GONDOLE, a nekada je kritikovana i gradnja AJFELOVOG TORNJA! Goran Vesić o novom izgledu BG-a

On je istakao da je od velike važnosti dobra komunikacija sa stručnim licima u cilju uspešne realizacije zadatog roka za gondolu koji je početak 2020. godine

Objavljeno: 10:49h

Gondola će promeniti izgled Beograda, doprineće drugačijem i boljem pogledu na grad, ušće Save u Dunav i Veliko ratno ostrvo, rekao je gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić gostujući na Studiju B.

Prema njegovim rečima mnogi svetski gradovi prilikom izgradnje atraktivnih kulturnih znamenja imali su burne diskusije sa argumentima i kontraargumentima, kao što je to bio slučaj sa Ajfelovim tornjem i panoramskim točkom u Londonu.

– Takođe, i u Beogradu prilikom izgradnje mosta Gazela tadašnji gradonačelnik Branko Pešić naišao je na negodovanje građana zbog postavljanja tri trake u jednom smeru, što u tom trenutku nije izgledalo kao neophodno, da bi se danas taj projekat pokazao kao potpuno opravdan – naglasio je gradonačelnik.

Prema njegovim rečima stabla koja su morala biti posečena nadoknađena su sa dupliranim brojem posađenih sadnica, te ukupan broj posađenih sadnica od 2014. godine iznosi 22.000

– Od samog početka utvrđena procedura je poštovana, a celokupni projekat gondole je bio dostupan javnosti od 2017. godine kada su svi zainteresovani imali mogućnost da daju svoje komentare, primedbe ili sugestije – podsetio je gradonačelnik i precizirao da su mnogi gradovi koji imaju gondolu dobili zaštitu UNESKO-a.

On je istakao da je od velike važnosti dobra komunikacija sa stručnim licima u cilju uspešne realizacije zadatog roka za gondolu koji je početak 2020. godine.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.