NEMA VIŠE RADOVA NA KALIŠU, BASTAĆ PROGLASIO POBEDU! Građanski aktivizam može da pobedi silu i korupciju
Predsednik Opštine Stari grad Marko Bastać, Foto: Promo

ODBRANA KALEMEGDANA

NEMA VIŠE RADOVA NA KALIŠU, BASTAĆ PROGLASIO POBEDU! Građanski aktivizam može da pobedi silu i korupciju

Istakao svoje mišljenje povodom sinoćnjeg dešavanja te ukazao da je obaveza svih nas da sprečimo da nam se ponovi slučaj Savamala

Objavljeno:

Predsednik Opštine Stari grad Marko Bastać sa svojim saradnicima je pre šest dana branio Kalemegdan i zaustavimo radove na izgradnji gondole, a danas su proglasili pobedu!

- Uspeli smo. Tamo još od subote nema mehanizacije, nema nikakvih radova, nema radnika. Želim da se zahvalim svim građanima koji su učestvovali u dežurstvima i pružili nam pomoć i podršku. Ovo je još jedan dokaz da građanski aktivizam može da pobedi sistem koji počiva na sili, korupciji i gluposti. Nastavićemo sa dežurstvima dok i formalno ne dođe do obustave i ukidanja ovog suludog projekta, a nakon toga ćemo tražiti da odgovaraju svi koji su učestvovali u ekocidu i pokušaju trajnog uništavanja našeg kulturno-istorijskog nasleđa - rekao je Bastać i dodao da su sinoć bili svedoci novog nasrtaja fantoma.

Da podsetimo, Goran Vesić je prema Bastaćevoj priči, na mestu kuće stare 150 godina odlučio da napravi kafanu, a predsedniku opštine Stari grad je to zasmetalo, te se izjasnio:

- Svoju nameru je pokušao da sakrije od građana ogradom. Mi smo je skinuli i sada je sasvim jasno i vidljivo da su oni umesto kulurno-istorijskog spomenika postavili temelje i čeličnu konstrukciju za kafanu. Na građevinskoj tabli smo napisali i šta je prava namena objekta. Isfrustrirani i u još jednoj laži uhvaćeni večiti zamenik Vesić Goran je sinoć pod okriljem noći poslao svoje fantome da skinu tu građevinsku tablu i tako sakriju šta zapravo rade. Oni nisu hteli da se predstave građanima koji su u tom trenutku dežurali na Kelemegdanu, Ninković Ivani iz Čuvara grada i odborniku Dejanu Jovanoviću iz GG Petlovo brdo - rekao je.

On je prepričao događaj i istakao svoje mišljenje povodom sinoćnjeg dešavanja te ukazao da je obaveza svih nas da sprečimo da nam se ponovi slučaj Savamala.

- Gurali su ih i nasrnuli na njih kamionom u prisustvu više svedoka. Ovo je poznat model suspenzije države koji je premijerno primenjen u Savamali. Imamo snimak celog događaja kao i svedočanstvo čuvara da je pomenuti kamion najavio direktor JKP Beogradska tvrđava. Zahtevamo da se identifikuju vlasnici tog kamiona, da se identifikuju nasilnici kao i oni koji su im naredili da rade to što su uradili. Zahtevamo od dirktora Tvrđave da obavesti javnost ko je tražio da obezbedi prolaz za kamion kojim su fantomi došli.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.