OVO ĆE BITI NAJLEPŠI SPOMENIK U SRBIJI: Stefan Nemanja dobija spomenik od 28 metara, a ovako će izgledati! (FOTO)
Delovi spomenika već u izradi, Foto: Grad Beograd

rekonstrukcija

OVO ĆE BITI NAJLEPŠI SPOMENIK U SRBIJI: Stefan Nemanja dobija spomenik od 28 metara, a ovako će izgledati! (FOTO)

Spomenik Stefanu Nemanji visok 28 metara biće postavljen na Savskom trgu u Beogradu, najavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić

Objavljeno:

On je rekao da će spomenik dominirati trgom koji se nalazi ispred glavnog ulaza u nekadašnju Glavnu železničku stanicu. - Podizanjem spomenika ovaj deo grada dobiće svoj centar, jer će se na tom modernom trgu ubuduće nalaziti i stanica metroa i uspostaviti još jedna veza između starog i novog Beograda - istakao je Vesić.

U izradi
U izradi foto: Grad Beograd

On je najavio da će sledeće nedelje predstaviti pobedničko rešenje međunarodnog konkursa za uređenje Savskog trga.

- Biće uređena i velika pešačka zona, saobraćaj će ići po obodu trga, osim tramvaja koji će se kretati kroz sam trg. Ulice Savska i Karađorđeva biće rekonstruisane i u drugoj polovini godine završićemo i dobiti rekonstruisan Savski trg - rekao je Vesić.

Biće visok 28m
Biće visok 28m foto: Grad Beograd

On je najavio i izgradnju prvog groblja za kućne ljubimce u Bloku 51, uz Ulicu surčinski put, za koje će na jesen biti raspisan tender, saopšteno je iz gradske uprave.

foto: Grad Beograd

- Radovi će trajati od rane jeseni do kraja godine, tako da početkom 2020. godine građani mogu da očekuju prvo groblje za kućne ljubimce - naveo je Vesić.

BONUS VIDEO: VAŽNIJE MI JE DA RADIM ONO ŠTO VOLIM, NEGO DA BUDEM BOGATA: Jelena (17) je najbolja mlada matematičarka Evrope!

(Espreso.co.rs / Sputnik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.