NOVA PRAVILA STANOVANJA U BEOGRADU: Znate li kad tačno mora da bude tišina?
Ilustracija, Foto: Dragan Kadić

NA DNEVNOM REDU ZA USVAJANJE

NOVA PRAVILA STANOVANJA U BEOGRADU: Znate li kad tačno mora da bude tišina?

Ovim pravilnikom, između ostalog, biće uređeno vreme kućnog mira, izdavanje zajedničkih prostorija, kao i dozvoljeni nivo buke

Objavljeno:

Nacrt Odluke o kućnom redu u stambenim zgradama u Beogradu je pripremljen, i nakon što ga usvoji Gradsko veće, naći će se na dnevnom redu za usvajanje.

Posle toga, stanari će imati obavezu da primenjuju nova pravila življenja u višespratnicama, pišu Večernje novosti.

Ovim pravilnikom, između ostalog, biće uređeno vreme kućnog mira, izdavanje zajedničkih prostorija, kao i dozvoljeni nivo buke. Tako, na primer, umesto odmora od 13 do 17 i od 22 do šest, ubuduće će kućni red morati da se poštuje od 16 do 18 i noću, od 22 do sedam sati.

U Sekretarijatu za komunalne i stambene poslove ističu da je promena neophodna, kako bi se uskladila sa Zakonom o stanovanju, kao i sa novim uslovima življenja u stambenim zgradama. "Prema radnoj verziji nove odluke, vikendom će satnica biti drugačija u odnosu na radne dane. Subotom će tišina trajati do osam ujutru, a nedeljom do 10 ujutru", kaže Nikola Kovačević, gradski sekretar za komunalno-stambene poslove. U Udruženju profesionalnih upravnika Beograda takođe smatraju da odluka mora da se menja.

Bonus video

LUSKUZ NA JAHTAMA, BESNA KOLA, TERETANA! Ovako živi plaćeni ubica iz Subotice za kojim traga Srbija! Bahati Čaba hvalio se RASKOŠNIM životnim stilom!

(Espreso.co.rs/ Večernje novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.