MAGLA OTROVA I PRAŠINE I CRNI POTOCI: Bili smo na žarištu zaraze u Vinči i našli OČAJNE STANOVNIKE! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Filip Plavčić

horor!

MAGLA OTROVA I PRAŠINE I CRNI POTOCI: Bili smo na žarištu zaraze u Vinči i našli OČAJNE STANOVNIKE! (FOTO) (VIDEO)

Stanovnici Vinče i okolnih mesta se žale na smrad i na otpadne čestice koje dolaze pravo sa deponije koja predstavlja žarište otrovnih čestica i zaraze!

Objavljeno: 22:10h

Međutim i žitelji okolnih mesta su takođe "na meti" smrada i gasova koji kako kažu mogu da se vide i golim okom.

- Mi vidimo maglu otrova, prašine i smrada koji nam pada tačno u naselje jer je ovo dolina. Kad se smrad ovde zavuče, više ne izlazi. Video sam kako su čestice prašine padale na drveće i lišće, pa neka mi neko kaže da nije opsano, priča J.K koji živi u Slancima.

foto: Filip Plavčić

Pored neprijatnih mirisa, žiteljima ovih naselja smetaju i takozvani "crni potoci" koji se slivaju pored deponije.

foto: Printscreen/Adriamedia.tv

- Pored same deponije koja nam nanosi užasan smrad, ovde će biti i otpadne vode. To je nepodnošljivo. Oni su trebali da ugrade i cevi koje će odvoditi vodu u Dunav. Umesto toga oni su zatrpavali potok koji je sada crn kao katar. To se razlilo po celoj deponiji, koja je visoka oko 150 metara, priča. M.J.

Podsetimo, požar koji je pre skoro mesec dana izbio na deponiji u Vinči je lokalizovan. Međutim, opasnost od ponovnog izbijanja plamena i dalje postoji zbog toga što problem predstavlja žarište koje tinja u naslagama đubreta većim od 50 metara.

foto: Dragan Kadić

Iz grada obećavaju da će 6. jula znati rešenje za deponiju u Vinči, kada budu dobijene ponude od najvećih svetskih firmi, kako bi se napravila fabrika za preradu otpada u električnu i toplotnu enegrgiju.

(Jelena Jovanović)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.