NOVAC USKORO LEŽE NA RAČUN! Nova pomoć države od 10.000 dinara, ali tu nije kraj
Šalter, Foto: Beta

jednokratna pomoć

NOVAC USKORO LEŽE NA RAČUN! Nova pomoć države od 10.000 dinara, ali tu nije kraj

Završena rekonstrukcija Centra za socijalni rad u Mladenovcu

Objavljeno: 09:34h

Oko 1. decembra korisnicima socijalne pomoći biće isplaćeno još po 10.000 dinara pomoći, a reč je o korisnicima socijalne pomoći i osobama kojima je neophodna nega drugih. Ova jednokratna pomoć države dosta će značiti ugroženim kategorijama stanovništa, ali ništa manje značajni nisu ni permanentni napori i ulaganja Grada usmereni na poboljšanje uslova za socijalno ugrožene kategorije.

Novac
Novacfoto: Profimedia

Tako je prošle godine, nakon više od tri i po decenije i nakon radova koji su trajali oko tri meseca, rekonstruisan objekat Centra za socijalni rad u Mladenovcu. Sada je korisnicima i zaposlenima na raspolaganju moderno uređen i opremljen prostor, koji je, a to je možda i najvažnije, pristupačan svima, pre svega osobama sa invaliditetom, što ranije nije bio slučaj.

U rekonstrukciju i opremanje objekta uloženo je oko 35 miliona dinara kako bi Centar korisnicima pružao što kvalitetniju uslugu, ali i bolje uslove za rad zaposlenih.

Gradski centar za socijalni rad u Mladenovcu počeo je sa radom 1985. godine i ima preko 4.500 korisnika i 20 zaposlenih. Veličina objekta, čija je rekonstrukcija izvršena, iznosila je 588 kvadratnih metara sa 24 prostorije. U objektu se nalazi ukupno 18 kancelarija, sala za sastanke sa sobom za kontrolisano viđanje, prostorija arhive, tehničke prostorije i prostorije za dnevni odmor zaposlenih.

00:49

Završena rekonstrukcija Centra za socijalni rad u Mladenovcu

Na objektu su izvedeni radovi demontaže, zidarski, krovopokrivački, limarski, podopolagački, molersko-farbarski, stolarski, mašinski, elektroinstalacije i drugi radovi. Izvršeni su i radovi na kompletnom spoljašnjem uređenju, koji su obuhvatili poboljšavanje uslova pristupačnosti za osobe sa invaliditetom, uređenje pešačkih staza, formiranje parkinga unutar dvorišta postavljanjem raster behaton ploča preko postojeće zelene površine, kao i ograđivanje dvorišta postavljanjem sistema za kontrolu pristupa. Ostatak zelenih površina je uređen i ozelenjen novim travnjakom, kao i postojeće nisko i visoko zelenilo na parceli. Saniran je krov, obnovljena fasada, zamenjena stolarije, renovirani su toaleti, a objekat je opremljen i novim nameštajem i potrebnom opremom.

Bonus video:

00:45

Novine na Miljakovcu i u Rakovici

(Espreso / Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.