„LINIJSKI PARK" NA DORĆOLU ORIGINALAN PO MNOGO ČEMU: Terapeutske biljke će se nalaziti u zelenoj oazi
Beograd, Foto: Aleksandra Čolić

Potez pored Save i Dunav blago prestonice

„LINIJSKI PARK" NA DORĆOLU ORIGINALAN PO MNOGO ČEMU: Terapeutske biljke će se nalaziti u zelenoj oazi

Potez pored reka Save i Dunav predstavlja najveće blago glavnog grada Srbije i „Linijski park" je zamišljen da tu vrednost istakne

Objavljeno:

Izgradnjom „Linijskog parka" Opština Stari grad i Beograd dobijaju zeleni pojas koji će poput svetskih metropola biti prava oaza mira, rekreacije i odmora.

Pre nepune dve godine počela je izgradnja „Linijskog parka" u starom delu Beograda, dugačkog 4,6 kilometara, koji ne samo da predstavlja zeleni pojas oko ovog dela grada, već i atraktivnu gradsku celinu koja rečnu obalu povezuje sa centrom grada. Park će po mnogo čemu biti značajan za Beograđane i sve koji ga posete, jer će pored mogućnosti za šetnju i odmor, nuditi i različite edukativne, kulturne i sportske sadržaje.

Zamišljen kao skup od deset celina koje se pružaju na površini od 22,8 hektara, „Linijski park" pre svega sadrži značajne zelene površine Beograda u okviru kojih su funkcionalno uređeni delovi.

Dunav
Dunavfoto: Printscreen/Youtube/TheStudio176

Potez pored reka Save i Dunav predstavlja najveće blago glavnog grada Srbije i „Linijski park" je zamišljen da tu vrednost istakne, kako bi ovaj deo Starog grada bio još prijatniji za posetioce. „Linijski park" će doprineti očuvanju životne sredine uprkos urbanizaciji grada i biće podeljen na deset celina od kojih će svaka biti autentična, u arhitektonskom smislu predstavljati zaseban projekat.

Prema planu ovaj park sadrži zelene zidove, zelene krovove i krovne bašte. Same zelene površine imaće prostor za ptice i druge životinje, ekološka staništa, ostrva svežine, ekološki urbani mobilijar i zelene zvučne barijere kod tranzitnog sadržaja.

Park će imati izgrađene parkinge, zatim, poput modernih svetskih metropola, biće zasađene terapeutske biljke, a neće izostati ni moderne klupe i druga parkovska oprema.

Bonus video:

01:44

VIŠE OD 2.000 ŽIVOTINJA OVDE UŽIVA U POTPUNOJ SLOBODI! Ovakav prizor može da se vidi samo na Krčedinskoj adi na Dunavu

(Espreso / Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.