NOVI IZAZOV MEĐU DECOM LEDI KRV: Može da ima FATALNE POSLEDICE, upozorenje na mrežama je ZABRINJAVAJUĆE (FOTO)
Gimnazija, Foto: Ana Paunković

jezivo

NOVI IZAZOV MEĐU DECOM LEDI KRV: Može da ima FATALNE POSLEDICE, upozorenje na mrežama je ZABRINJAVAJUĆE (FOTO)

I dalje se ne zna kako se profesori i drugi učenici nose sa ovim talasom izazova koji je zavladao među decom

Objavljeno: 23:40h

Još jedan u nizu TikTok izazov zavladao je među decom. Nakon talasa TikTok izazova o kojima smo pisali, sada se pojavio još jedan i to navodno u "Dvanaestoj beogradskoj gimnaziji".

Nakon smrtonosnog izazova u kojem su deca izletala biciklima pred vozače, pisali smo i o gađanju jabukama autobus, pa i o vožnji na krovu automobila, ali sada neka nova paklena ideja vlada beogradskim školama.

Popularno je onesvešćivanje. Tačnije, kako se navodi, deca u "Dvanaestoj beogradskoj gimnaziji", a verovatno i u drugim školama, sada praktikuju masovno onesvešćivanje.

Izazov
Izazovfoto: Printscreen/Instagram/ moj_beo_grad

- Ovo je jako opasno za učenike koji imaju slabo srce, a ne znaju - glasila je jedna anonimna objava.

Neko se požalio na Instagramu na ovaj Tiktok izazov i bespomoćno zamolio da se "ovo ludilo prekine".

- Slažem se, priča se po školi da se juče jedan dečko onesvestio na 15 minuta i da su ga jedva spasli - uključio se još neko na ovu temu i potvrdio da se ovo zaista događa.

I dalje se ne zna kako se profesori i drugi učenici nose sa ovim talasom izazova koji je zavladao među decom. Nije poznato od koga je ovo poteklo ni dokle će trajati, ali svakako da se ovome mora stati na put.

- Deca i mlađe generacije kopiraju često izazove sa društvenih mreža s obzirom na to da oni nemaju svest o tome kolike opasnosti iza njih vrebaju. Ono što mi možemo kao roditelji da ih naučimo i što treba da ih učimo od samog rođenja jeste šta je ispravno ponašanje a šta nije, koje ponašanje je dobro, a koje nije. Ali je pitanje i samih društvenih mreža, odnosno šta one dozvoljavaju da se prikazuje na njima, a šta ne. Zato, pored toga što roditelji treba da nauče svoju decu, i društvene mreže bi morale jako da se pozabave šta prolazi kroz filter a šta ne - rekla je sociološkonja Jelena Radović za Telegraf.rs.

Bonus video:

01:30

DECI SU DRUŠTVENE MREŽE DANAS IGRALIŠTA! Stručnjak o pedofilima na internetu: OVO su glavni problemi roditelja

(Espreso / Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.