BEOGRADSKI MAJSTOR KOJI VREĐA MUŠTERIJE NA GUGLU HIT NA MREŽAMA: Kidi PSOVKAMA "ČASTI" KUPCE, ni nas nije POŠTEDEO!
Mehaničar / Ilustracija, Foto: EPA SERGEY KOZLOV, PRINTSCREEN/TIKTOK/ZECEVIC.N1, Printscreen/autootpadkidi

osetljiv na negativne komentare

BEOGRADSKI MAJSTOR KOJI VREĐA MUŠTERIJE NA GUGLU HIT NA MREŽAMA: Kidi PSOVKAMA "ČASTI" KUPCE, ni nas nije POŠTEDEO!

Vulkanizer Kidi godinama posluje suprotno svim pravilima marketinga, pa se ne ustručava da psuje i kudi mušterije preko recenzija na Guglu. Ipak, uspeo je da pridobije simpatije javnosti

Objavljeno:

Majstoru Kidiju pošlo je za rukom nešto što verovatno nikada nikome nije- on je u isto vreme najomraženiji i najomiljeniji vlasnik auto-otpada na svetu!

Ovaj poznati beogradski prodavac polovnih rezervnih delova prepoznatljiv je po neuobičajenom ophođenju prema mušterijama koje često "ohladi" i "spusti" neprimerenim komentarima.

Ovih dana ponovo je u centru pažnje zbog recenzija na Guglu i karakterističnog prepucavanja sa klijentima. Ko god je kudio Kidijevu uslugu na internetu, nije se dobro proveo pa je morao da otrpi salvu uvreda i pominjanje užeg i šireg kruga porodice.

Suprotno svakom pravilu marketinga i uspešnog poslovanja, Kidi na ovaj način zapravo kupuje simpatije javnosti i budućih mušterija. Diplomatija, popusti i slatkorečivost definitivno nisu njegov manir, ali, po svemu sudeći, Kidijev biznis cveta uprkos negativnoj reklami.

Kidijevo legendarno dopisivanje na recenzijama sa bivšim mušterijama (ili konkurencijom?) odavno je zauzelo svoje mesto u analima "srpskog parčeta interneta".

- Tražio sam delove za BMW-a, on me izvređao i spustio slušalicu, nikakve saradnje sa njim, đubre od čoveka, napisao je jedan Filip.

- Majmune, ja radim fijate, vozio sam BMW kad sam ti grdio sestru a to je bilo davno, poručio je vlasnik auto-otpada.

- Preporuka, napisao je zadovoljni korisnik Kidijevih usloga, ali ni njega ovaj majstor nije poštedeo:

- Dabogda je umro od korone.

Njegovi odgovori na komentare mušterija postali su pravi hit na društvenim mrežama, naročito na TikToku gde korisnici danima dele recenzije.

U galeriji možete pogledati neke od Kidijevih prepiski sa bivšim mušterijama:

1 / 7 Foto: Printscreen/TikTok/zecevic.n1

Takođe, Kidi ima i autentičan sajt na kom je u sekciji "O nama" napisao urnebesne opise usluga koje nudi, ali i uputstva za buduće mušterije.

Pojasnio je da to što njegova firma u nazivu ima reč "otpad" ne znači da skuplja otpad iz kontejnera i da ga donosi na plac za prodaju. Takođe, naveo je da vlada mišljenje da se ovim poslom bave "neki kao polukriminalci, ljudi sa one strane zakona blablabla", da su prošle devedesete i da su došle neke nove generacije koje nisu u tom fazonu.

"Sad je sve dostupno na internetu, čovek treba da bude totalna budala, pa da se bavi takvim stvarima kad zna da svaka mušterija može da ode na neki forum i da napiše "onaj smrad mi uvalio to i to i neće da vrati pare", piše Kidi na svom sajtu.

On je upozorio mušterije da je sve njihove otrcane fore čuo preko 1.000 puta za 20 godina rada i da se manu toga.

Ko je barem jednom posetio ovaj sajt zna šta nikako ne treba da radi i pita kada dođe na Kidijev auto-otpad:

"Ćao! Šta radiš? Kako žena? Kako deca? Vidite ovako, razumem ja vas da vi hoćete da budete kulturni, uljudni i lepo vaspitani, ali ovo je moj posao i ovo je službeni broj, kad me zovete, pustite familiju, ženu i decu, koju usput, nikad niste ni videli niti znate da li ih imam. To propitivanje za moje zdravlje i za zdravlje moje familije vam neće spustiti cenu, samo dzabe blebećemo, tako da nemojte gubiti vreme. Kako ide posao? Pitanje koje iz nekog razloga svaka druga mušterija postavi. Ne znam da li da kupim? Dođete kod mene sa Karaburme, Borče... i počnete priču "otišlo mi sedište, iskrivio se naslon, ne znam šta da radim, da li da ga menjam?" Čekaj, ne razumem, došao si cak iz Borče kod mene, jer ti je puklo sedište, a mene pitaš da li da ga menjaš i tu mi se na placu premišljaš da l da da, da l da jok. Sta sad očekuješ da te ja ubeđujem da kupiš ili da ti ja kažem nemoj? Znači kuci sa ženom, decom, taštom, familijom, komšilukom... sazovi sastanak, razmotrite situacije, glasajte, pa šta izglasate", navodi Kidi.

U "uputstvu za buduće klijente" naveo je i da ne podnosi tapšanje, udaranje i priljubljivanje, kao ni predstavljanje "gospode kao bitnih mušterija".

Zamolio je klijente da ga ne zovu pre 9 i posle 21 čas i opisao, kako je naveo, par primera debilizma.

Tekst na sajtu Kidijeve radionice
Tekst na sajtu Kidijeve radionicefoto: Printscreen/autootpadkidi

"Radite šta hoćete, ne zanima me"

Redakcija Espresa pokušala je da stupi u kontakt sa ovim neobičnim privatnikom, ali nam na pozive nije odgovarao. Verovatno je u tom trenutku bio zauzet radovima na placu.

Ipak, našao je malo vremena da nam odgovori na poruku na Viberu, ali je nažalost odbio da nam da izjavu.

Prepiska sa Kidijem
Prepiska sa Kidijemfoto: Espreso

Na pitanje da li možemo da pišemo o recenzijama na Guglu, odgovorio je da radimo šta hoćemo i da ga ne zanima.

Vulkanizer Kidi aktivan je i na društvenim mrežama gde svojim objavama svakodnevno zasmejava hiljade pratilaca.

Ukoliko vas put nanese do ovog auto-placa, sada znate šta nikako ne treba da pitate kako se majstor Kidi ne bi rasrdio.

Možda i nije tako loš kako se predstavlja na Guglu.

Srećno!

Da li ste posetili Kidijev auto-otpad? Pišite nam u komentarima.

Bonus video:

01:31

SPREMITE SE ZA ZAMENU LETNJIH GUMA: 1. novembra zakonski rok, ovo je sve što terba da znate pre odlaska kod VULKANIZERA

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.