NE ZNATE DA LI VAM JE AUTO UKRADEN ILI GA JE ODNEO PAUK? Evo kako da BRZO proverite da li imate KAZNU ZA PARKING!
Pauk nosi auto, Foto: Dado Đilas/Ilustracija

uz samo par koraka

NE ZNATE DA LI VAM JE AUTO UKRADEN ILI GA JE ODNEO PAUK? Evo kako da BRZO proverite da li imate KAZNU ZA PARKING!

Korisnik ima pravo na 50 odsto popusta na cenu eDPK, ukoliko istu plati u roku od 8 (osam) dana od dana isteka važenja eDPK

Objavljeno:

Pronaći parking mesto u Beogradu je prava misija - posledica su očigledne, pa se vozači često parkiraju gde god stignu, bez obzira na pravila i propise. Ipak, olakšavajaća okolnost za vozače je to što na internetu mogu da provere da li im je parking kazna stigla na naplatu i gde im je pauk odneo auto.

Naime, na sajtu JKP „Parking servis“ jednostavnim unosom registarskih oznaka možete proveriti da li vaša kazna postoji i kolika je ona.

Isto važi i za informacije o tome gde se nalazi vaš automobil, nakon što ga je odeo pauk.

Pauk odnosi vozilo
Pauk odnosi vozilofoto: Zorana Jevtić, Kurir

Korisnik ima pravo na 50 odsto popusta na cenu eDPK, ukoliko istu plati u roku od 8 (osam) dana od dana isteka važenja eDPK. Ako korisnik parkirališta ne izvrši plaćanje u propisanom roku, preduzeće će pokrenuti postupak naplate potraživanja, a troškovi prinudne naplate, zakonska zatezna kamata i drugi troškovi padaju na njegov teret, shodno zakonu“, navodi se na sajtu „Parking servisa“.

Kazna za parkiranje
Kazna za parkiranjefoto: Zorana Jevtić

Kazna

Kazna za nepropisno parkiranje ili prekoračenje vremena parkiranja u prvoj, drugoj i trećoj zoni u Beogradu je 1.870 dinara. Ko ceh namiri u roku od osam dana, plaća upola manje – 935 dinara. U takozvanoj plavoj zoni i u Zemunu, puna kazna iznosi 720 dinara, a ako se plati u roku od osam dana – 360 dinara.

Registar neplaćenih kazni je elektronska baza podataka u kojoj se čuvaju sve neplaćene novčane kazne, troškovi postupka i drugi novčani iznosi koji su izrečeni odlukom prekršajnog suda ili putem prekršajnog naloga.

(Espreso / Nova)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.