"OVAKO JE BILO TOKOM KORONE I POLICIJSKOG ČASA": U centru Beograda nema ŽIVE DUŠE, deluje SALBASNO!
Beograd, Foto: Stefan Stojanović

prazan grad

"OVAKO JE BILO TOKOM KORONE I POLICIJSKOG ČASA": U centru Beograda nema ŽIVE DUŠE, deluje SALBASNO!

Nedeljni je red vožnje

Objavljeno:

Ovog prazničnog jutra ulice Beograda su potpuno prazne. U širem centru grada - tišina - nema buke automobila, motora, niko ne trubi, autobusi, trole, tramvaji prazni. Prođe tek pokoji automobil i po koji šetač.

Većina građana iskoristila je neradan dan za porodično okupljanje kod kuće, druženje u prirodi ili odlazak van grada.

- Probudila sam se jutros i čula cvrkut ptica! To mi se nije desilo još od policijskog časa za vreme korone - kaže Nataša sa Vračara.

Centar Beograda
Centar Beogradafoto: Stefan Stojanović

Sledeći "šok" usledio je u troli - ona i još dvoje Beograđana bili su jedini putnici.

I Jovana sa Novog Beograda koristi blagodeti praznog grada. Jeste da radi ovog prazničnog dana, ali ima i to svojih prednosti.

- Jutros sam na posao stigla za 20 minuta, a inače mi treba oko 40. Idem sa Novog Beograda do centra, i nije bilo žive duše na putu. U Jurija Gagarina uvek je gužva, a danas je bilo sablasno prazno - kaže.

Nedeljni je red vožnje, pa je i gradski prevoz proređen, tako da na potezu od "Londona" do Nemanjine, gde obično između dve promene semafora prođe i više stotina vozila, danas skoro i da se ne čuje motor automobila.

Danas većina građana ima slobodne, neradne dane, pa ih provode uz bogatu trpezu, sa porodicom, dok drugi planiraju da sunčano popodne provedu van grada na nekom pikniku ili roštiljanju u prirodi baš u duhu Prvog maja.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.