DANAS POČINJE REKONSTRUKCIJA GLAVNE ULICE U ZEMUNU: Trajaće 300 dana i ima 3 faze, budite STRPLJIVI!
Glavna ulica u Zemunu, Foto: Google printscreen

PRVA FAZA

DANAS POČINJE REKONSTRUKCIJA GLAVNE ULICE U ZEMUNU: Trajaće 300 dana i ima 3 faze, budite STRPLJIVI!

Radiće se u punoj širini postojeće regulacije koja se kreće od 22 do 28 metara

Objavljeno:

Prva faza rekonstrukcije Glavne ulice u Zemunu počinje danas, 24. aprila, na deonici od Ulice Stevana Markovića do Davidovićeve, saopštli su iz te opštine.

Međufaza, koja je planirana tokom jula i avgusta, predviđa radove na raskrsnici Avijatičarskog trga i Ulice Stevana Markovića.

U drugoj fazi, kako se navodi, radiće se potez od Stevana Markovića do Karamatine.

Sveobuhvatni radovi odnose se na rekonstrukciju same saobraćajnice, vodovodne i kanalizacione mreže, na izmeštanje i zaštitu postojećih elektroenergetskih objekata, telekomunikacionih instalacija, toplovoda, gasovoda, kao i javne rasvete, precizirano je u saopštenju.

Kako se navodi, poseban segment je izmeštanje i postavljanje novih semafora, signalizacije i mobilijara, te uređenje zelenih površina i drvoreda.

Radiće se u punoj širini postojeće regulacije koja se kreće od 22 do 28 metara. Kolovoz će biti od asfaltnog zastora, a trotoari i ivičnjaci od kamena, sa urađenim pločama za slepe i slabovide. Predviđa se i uklapanje sa svim poprečnim saobraćajnicama. Planirana je korekcija na pojedinim raskrsnicama što će, uz proširenje postojećih traka i trotoara, obezbediti veću i funkcionalniju prohodnost vozila javnog prevoza

Između ostalog, biće izgrađena i izdignuta pešačka platforma na ukrštanju Gospodske ulice sa Glavnom, kako bi se u toj zoni omogućilo komfornije povezivanje pešačkog saobraćaja, navodi se u saopštenju.

Rok za završetak radova je 300 dana. Tokom radova biće obezbeđen koridor za kretanje pešaka, a stručnjaci saobraćajne struke projektovali su optimalno rešenje funkcionisanja alternativne saobraćajne komunikacije i funkcionisanja javnog prevoza.

01:17

Žitelji Zemun polja muče muku sa ženom koja vrši nuždu ispod terasa

(Espreso/Beoinfo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.