SPREMITE SE ZA OGROMNE GUŽVE U BEOGRADU OD 1. MARTA: Poznato je koji delovi će biti NAJKRITIČNIJI!
Radovi, Foto: Aleksandar Čolić

PAŽNJA!

SPREMITE SE ZA OGROMNE GUŽVE U BEOGRADU OD 1. MARTA: Poznato je koji delovi će biti NAJKRITIČNIJI!

S obzirom na veliki broj najavljenih obimnih radova na uličnoj mreži grada Beograda, Sekretarijat za saobraćaj je zimski period iskoristio za koordinaciju radova koji najduže traju i ometaju saobraćaj na najznačajnijim gradskim ulicama

Objavljeno:

Brojni radovi izvodiće se od 1. marta na važnim beogradskim ulicama, najavljuje Sekretarijat za saobraćaj grada Beograda.

Radovi će značajno uticati na stanje na saobraćajnoj mreži.

JKP "Beogradske elektrane" u 2023. godini nastavlja radove na rekonstrukciji distributivnih toplovoda M1, M2 i M3 na teritoriji Novog Beograda.

Postojeći toplovodi su stari više od 40 godina i zbog lošeg stanja poslednjih godina su se dešavale havarije, zbog kojih je bez grejanja ostao veliki broj korisnika (oko 300 predajnih stanica). Da bi se sprečile veće havarije i obezbedilo kontinualno snabdevanje postojećih potrošača, ali i priključenje novih, JKP "Beogradske elektrane" povećava kapacitet sa postojećeg toplovoda DN600 na DN800. Radovi su započeti 2020. godine, a planirani završetak na sva tri magistralna toplovoda je do kraja 2023. godine.

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/Beogradske rs

Akcionarsko društvo "Elektromreža Srbije" nastavlja radove na izgradnji 110 kV kablovskog voda između Trafostanice Beograd 1 u Ulici Husinskih rudara i Trafostanice Beograd 6 u Hilandarskoj ulici, kojim će se zameniti postojeći uljani kabl postavljen 1969. godine, koji je pri kraju eksploatacionog veka. Ugradnjom novog kabla obezbediće se pouzdanost u snabdevanju električnom energijom centralnog dela grada Beograda, kao i naselja Karaburma. U prethodne dve godine ugrađen je kabl duž ulica Marijane Gregoran, Vojvode Micka Krstića, dela Višnjičke i u ul. Milana Kašanina, a do kraja septembra 2023. godine planirano je da se završe preostali radovi u Višnjičkoj ulici, duž Bulevara despota Stefana i u Palmotićevoj i Hilandarskoj ulici.

S obzirom na veliki broj najavljenih obimnih radova na uličnoj mreži grada Beograda, Sekretarijat za saobraćaj je zimski period iskoristio za koordinaciju radova koji najduže traju i ometaju saobraćaj na najznačajnijim gradskim ulicama. Pre svega, ovo se odnosi na radove JKP "Beogradske elektrane" na teritoriji Gradske opštine Novi Beograd i radove "Elektromreža Srbije" a.d. duž Bulevara despota Stefana i Višnjičke ulice.

Prema planovima ovi radovi traju duže od 7 meseci i ne mogu se uklopiti u letnji period kad je smanjen obim saobraćaja u gradu, pa je odlučeno da će, u skladu sa vremenskim uslovima, radovi započeti 1. marta i to tako što će JKP "Beogradske elektrane" nastaviti radove na magistralnom toplovodu M2 u Ulici Milutina Milankovića i na M3 u Antifašističke borbe, a "Elektromreža Srbije" a.d. u Bulevaru despota Stefana od Milana Kašanina prema Cvijićevoj ulici.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.