"NOVU GODINU ĆU DOČEKATI LEŽEĆI": Pitali smo Beograđane gde će za DOČEK i dobili URNEBESNE odgovore! (VIDEO ANKETA)
Espreso anketa, Foto: Espreso, Profimedia

espreso anketa

"NOVU GODINU ĆU DOČEKATI LEŽEĆI": Pitali smo Beograđane gde će za DOČEK i dobili URNEBESNE odgovore! (VIDEO ANKETA)

Ostalo je još malo do dočeka Nove godine, pa smo odlučili da proverimo gde će stanovnici Beograda biti u "najluđoj noći"

Objavljeno:

Za nekoliko dana ispraćamo ovu 2022. godinu, a mnogi još nisu odlučili gde će za doček.

Već krajem novembra svi počinju da postavljaju ono čuveno pitanje: "Gde ćeš za Novu godinu".

Tradicionalno, proslave se organizuju po restoranima, hotelima, klubovima, trgovima, a nekima je provod kod kuće najdraža varijanta dočeka.

Iako je ostalo još samo nekoliko dana do "najluđe noći", mnogi naši sagovornici ne znaju sa sigurnošću da kažu kako će dočekati 2023. godinu.

Ipak, bilo je i onih koji su "kao iz topa" rekli da će u ponoć biti kod kuće i da će novih 365 dana dočekati ležeći.

- Verovatno ću u neki kafić ili slično. Kao i većina mladih. Tako sam i do sada slavio svake godine. Za mene je tako najbolji doček, rekao je jedan od anketiranih za Espreso.

anketa
foto: Espreso

- Pošto sam ja penzioner u poslednje vreme nekako mi je najlepše kući porodično ili sa kumovima, prijateljima. Već sutradan se više slavi, obilaze se prijatelji i šalju čestitke. U svakom slučaju lepo, navela je naša sagovornica.

anketa
foto: Espreso

- Novu godinu ću dočekati ležeći zato što me ništa u životu ne interesuje. Možda ću gledati televizor do devet sati, pa na spavanje i kraj priče, kaže naš sagovornik i dodaje da misli da naredna godina ne obećava, ali treba biti optimista:

- Sveukupna ova situacija i politička i energetska ne govori da će biti dobro. Ali nikada se ne zna. Vi znate da posle lošeg dođe dobro, kaže jedan od anketiranih.

anketa
foto: Espreso

- Gde ću? Kući. Šta ću ja sam, penzioner, a sam. Do prošle godine sam uvek slavio Novu godinu, išao sam, imao sam društvo. Sada nemam i sedeću kući, šta ću, iskren je naš sagovornik.

anketa
foto: Espreso

- Nemam pojma još uvek gde ću za Novu godinu. Verovatno na trgu, kaže sagovornica.

anketa
foto: Espreso

Beograđani i gosti prestonice će Novu godinu moći da dočekaju sa pevačicom Teodorom Džehverović ispred Doma Narodne skupštine.

Osim nje, za doček će u 20 časova nastupati DJ Mike Ride, od 21.00 Zera, 21.45 Gazda Paja, od 22.30 Nući i Vojaž“.

Željko Joksimović, Jelena Tomašević i Marko Louis glavne su zvezde dočeka na Sava Promenadi u Beogradu. U „najluđoj noći“ sa Kule Beograd biće priređen svetlosno-muzički performans, uz vatromet sa najviše zgrade u regionu.

Doček Nove godine na trgu
Doček Nove godine na trgufoto: Stefan Jokić

Podsetimo, inflacija i kriza u svetu, posle korona virusa, samo su produžile "ugašenost" euforije. Mada se većina zbog dece trudi da održi, mladalački rečeno "hajp". Prošle godine u ponoć želeli smo da se pandemija konačno okonča, mada, godinu dana kasnije još uvek osećamo poslednje trzaje pošasti.

Taman kad smo pomislili da od pandemije ne postoji ništa gore, u svetu je buknuo rat koji se odrazio na čitavu Evropu.

Jedino nam ostaje da još jače želimo u nadi da ćemo 2023. godini svi lakše disati.

Kako se doček približava, izdvojili smo mali cenovnik restorana i klubova u najluđoj noći. Poznata imena sa estrade uveliko najavljuju svoje nastupe za novogodišnju noć, kako u Beogradu, tako i širom Srbije. Klubovi, kafane, restorani i hoteli na društvenim mrežama i sajtovima istakli su svoje ponude, a cena rezervacije zavisi od pozicije stola, ponude pića i hrane, kao i muzičkog gosta.

Hoteli uglavnom "drže cenu", ali , uz glavno jelo, nude i predjelo, salate, neograničeno piće ili švedski sto.

1 / 7 Foto: Printscreen

Doček u restoranima, uglavnom, košta od 30 evra, pa naviše. Rezervacija u klubovima i kafanama je od 12 evra, a doček u hotelima može se rezervisati po ceni od 40 evra.

Prestonički klubovi i restorani optimistično gledaju na proslavu Nove Godine, pa je, u skladu sa tim, i ponuda raznovrsna.

Espreso je već pisao cenama aranžmana na našim planinama.

Domaće planine jako su popularan izbor za doček Nove godine. Osim što nude veliki broj aktivnosti, odvoje vas od gradske vreve i nude najidealniji način za uživanje u zimskoj idili.

Kopaonik

Ukoliko želite da provedete Novogodišnju noć na Kopaoniku i to u smeštaju sa uračunatom cenom obroka, morali biste da požurite jer je ostalo samo par hotela i apartmana koji nude opciju noćenja sa doručkom. Najjeftiniji je 48.818 dinara.

Najskuplji među raspoloživima za period od 30. decembra do 2. januara košta 116.326 dinara.

Zlatibor

Na ovoj planini najjefiniji smeštaj za 2 osobe, 3 noći sa uključenim doručkom pronašli smo u posebnim montažnim objektima koji nude doživljaj kao da ste u kaubojskom filmu. Cena je 28.499 dinara.

Dok je najveća cena raspoloživih smeštajnih kapaciteta na Zlatiboru 162.083 dinara.

Tara

Jedini smeštaj koji smo pronašli na platformi za rezervaciju sa uključenim doručkom je u jednom hotelu u Bajinoj Bašti po ceni od 55.152 dinara.

Ostalih smeštajnih kapaciteta bez uključenog obroka je bilo više u ponudi. Najjeftiniji košta 23.456 dinara.

Najskuplji objekat na Tari košta 87.961 dinara.

Tara
Tarafoto: RINA

Divčibare

Kada je u pitanju planina koja se nalazi na 130 kilometara udaljenosti od Beograda, u ponudi na platformi za rezervaciju nema smeštaja samo sa doručkom uključenim već sa večerom i doručkom, a svega je 2 smeštaja ovog tipa. Cene su 82.502 i 126.945 dinara.

Stara planina

Najveća planina u istočnoj Srbiji fascinantne lepote i netaknute prirode, najjeftinija je među srpskim "lepoticama", ali ima i najmanje smeštajnih kapaciteta. Međutim, u pitanju su uglavnom apartmani koji ne nude obroke, a među onima koji su raspoloživi najjetiniji je svega 9.869,a najskuplji 42.221 dinara.

Odabrali smo smeštaje koji nude opciju minimum doručka za 2 osobe, i to za period od 30. decembra do 2. januara što je 3 noćenja. Moguće je da je drugačiji izbor za manji broj noćenja, ili za više osoba, kao i za smeštaje koji ne nude opciju obroka, kojih je više u ponudi.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.