BOLJE DA ŽIVITE U HOTELU U CENTRU BEOGRADA, NEGO DA PLAĆATE GARSONJERU 1.000 EVRA: Evo koliko košta mesečni najam
Stan, Foto: Filip Plavčić

stanje sve gore

BOLJE DA ŽIVITE U HOTELU U CENTRU BEOGRADA, NEGO DA PLAĆATE GARSONJERU 1.000 EVRA: Evo koliko košta mesečni najam

Jedina mesta gde se garsonjere mogu naći po nešto nižim cenama, za 250, 350 evra, jesu naselja podosta udaljena od centra grada, poput Ledina, Borče, Petlovog brda i slično

Objavljeno:

Cene nekretnina u Srbiji su od početka rata u Ukrajini otišle u nebo, budući da je veliki broj Rusa i Ukrajinaca odlučio da život nastavi u našoj zemlji. Koliko su cene izdavanja stanova drastično skočile, pokazuje i činjenica da se trenutno više isplati živeti u pristojnom hotelu nego iznajmljivati stan!

Iako je i hotelski smeštaj poskupeo u poslednje vreme, i dalje postoje opcije koje su jeftinije od stanova. Tako na primer jedan prestonički hotel od tri zvezdice, koji se nalazi u centru grada, nudi mesečni najam jednokrevetne sobe po ceni od 48.000 dinara, dok dvokrevetna košta 58.000 dinara.

Inače, cene garsonjera za iznajmljivanje u ovom delu grada mesčno idu i preko 1.000 evra! Na to dodajte još infostan, račun za struju, internet...

U hotelu tih dodatnih troškova nema, doduše nemate ni kuhinju, a ni doručak nije uključen u ovu cenu. Površina sobe je oko 20 metara kvadratnih, što je veličina i garsonjera koje se izdaju po Beogradu. Ono što ovde još nema, to je briga o čišćenju, menjaju posteljine, peškira...

Čiđćenje
Čiđćenjefoto: Profimedia

- Nemamo mnogo soba dostupnih za mesečni najam, ranije ih je bilo više, ali su sve koje imamo pune, a čak postoji i lista čekanja. Potražnja je velika- kažu nam u ovom hotelu.

Oni dodaju da se liste čekanja prave s vremena na vreme, i da to zavisi od perioda do perioda.

- Otkako smo počeli sa mesečnim najmom, mi smo manje-više uvek bili puni, nije bilo puno oscilacija u tom smislu, ali istina je da se situacija dosta promenila sa dolaskom Rusa, te je sada posebno interesovanje kada je u pitanju ova vrsta smeštaja- dodaju u hotelu.

"Garsonjere u centru i preko 1.000 evra"

Zgrada
Zgradafoto: Printscreen

Sa druge strane, kirije za garsonjere koje se nalaze u centru Beograda, dostižu čak i cene koje premašuju 1.000 evra. Za one sa nešto plićim džepom, tu su one koje koštaju “samo” 450 do 600 evra, ali je njihov komfor i izgled upitan.

Jedina mesta gde se garsonjere mogu naći po nešto nižim cenama, za 250, 350 evra, jesu naselja podosta udaljena od centra grada, poput Ledina, Borče, Petlovog brda i slično.

Međutim, čak i da se nađe garsonjera u centru grada za jednaku cenu kao hotelska soba, treba imati u vidu da se troškovi tu ne završavaju.

Ako se na iznos od 400 evra dodaju i svi računi koji moraju biti plaćeni svakog meseca, krajnja svota koja treba da se izdvoji može biti značajno veća, a najviše će zavisiti od načina grejanja u stanu i, samim tim, visine računa za infostan.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.