STUDENTI IZ REGIONA SE UDRUŽILI I IZNENADILI MALIŠANE IZ SVRATIŠTA: Ispratili smo AKCIJU, kapa dole, DOBRI LJUDI!
Foto: Aleksa Petrović

prelep gest

STUDENTI IZ REGIONA SE UDRUŽILI I IZNENADILI MALIŠANE IZ SVRATIŠTA: Ispratili smo AKCIJU, kapa dole, DOBRI LJUDI!

Ekipa portala Espreso ispratila je predivnu akciju mladih humanitaraca i zajedno sa njima dečici uručila novogodišnje paketiće...

Objavljeno:

Studenti sa Fakulteta za projektni i inovacioni menadžment su, u okviru regionalnog takmičenja u markertingu, već treću godinu zaredom pokazali su humanost i zajedno sa kolegama iz regiona pripremili su i uručili paketiće deci "Svratišta" na Zvezdari.

Ekipa portala Espreso ispratila je ovu predivnu akciju mladih humanitaraca i zajedno sa njima dečici uručila novogodišnje paketiće.

U nastavku pogledajte kako su mališani reagovali.

1 / 5 Foto: Aleksa Petrović

Profesorka Bojana Ostojić objasnila nam je da je humatinarna akcija pokrenuta na inicijativu studenata, uz njenu punu podršku i pomoć.

Profesorka Bojana Ostojić
Profesorka Bojana Ostojićfoto: Aleksa Petrović

"Studenti su sasvim slučajno pre tri godine, za vreme kovida, odlučili da naprave takvu akciju učestvujući sa kolegama iz Crne Gore jer oni imaju sličnu akciju, dele torte deci iz doma u Bijeli. Zatim su došli sa idejom da bi humanitarnu akciju mogli da naprave na regionalnom nivou i odlučili da pomognu deci "Svratišta" u decembru baš zato što se bliže novogodišnji praznici, a to su deca kojima je pomoć neophodna. Deca "Svratišta" nemaju uslova za novogodišnje paketiće i sve drugo što je potrebno jer njihovi roditelji nisu u stanju da im priušte, pa su naši studenti odlučili da ih iznenade. Izuzetno je lepo što su studenti iz regiona udruženi u ovakvoj akciji, što se druže i što pored učenja imaju vremena za druženje, za razvoj, empatiju, humanost, itd. Bitno je da zajedno razvijamo taj osećaj humanosti i da uvek treba pomoći", kazala je profesorka Ostojić za portal Espreso.

svratište za decu, paketići
foto: Aleksa Petrović

Jovana Jovanović, studentkinja Fakulteta za projektni i inovacioni menadžment, rekla nam je da su pažljivo birali sadržaj koji se nalazi u paketićima i vodili računa da poklone stvari koje su deci zaista neophodne.

Studentkinja Jovana Jovanović
Studentkinja Jovana Jovanovićfoto: Aleksa Petrović

"Okupili smo se zaista divnim povodom, da obradujemo decu iz "Svratišta", akciju nastavljamo po ugledu na naše starije kolege. Deci je ovo preko potrebno i prošle godine su se jako obradovali, bilo je divno gledati ih. U paketićima ima dosta garderobe, slatkiša, igračaka, knjiga i pribora za školu", izjavila je Jovana.

Studentkinja Emilija Georgijević otkrila je da joj je ova akcija probudila svest o humanosti.

Studentkinja Emilija Georgijević
Studentkinja Emilija Georgijevićfoto: Aleksa Petrović

"Učestvujem drugu godinu zardom u ovakvoj akciji i čast mi je zato što nisam ranije toliko odvajala pažnje za tako nešto. Prikupili smo stvari koje su mališanima najpotrebnije i koje će im ulepšati novogodišnje praznike. Bilo je predivno gledati sreću na licima dece dok su otvarala paketiće. Radujem se da ćemo i sledeće godine nastaviti tradiciju", kazala nam je Emilija.

Lazar Vujović nije mogao da sakrije osmeh sa lica nakon što je zajedno sa kolegama uručio paketiće deci "Svratišta".

svratište za decu, paketići
foto: Aleksa Petrović

"Veoma sam srećan što smo i ove godine podelili paketiće deci iz "Svratišta", nadam se da ćemo i naredne godine ponoviti akciju sa što više kolega iz regiona i sa našeg fakulteta. Takođe bih se zahvalio svima koji su učestvovali i veoma mi je drago što smo tu za decu kojima je ova pomoć najpotrebnija. Osećam se fenomenalno, mislim da dečji osmeh ne može ništa da kupi i nečije malo, kao što se moglo videti, njima mnogo znači", rekao je Lazar.

Za portal Espreso oglasili su se i studenti iz regiona koji nisu bili u prilici da lično deci uruče paketiće, ali su učestvovali u humanitarnoj akciji i poslali svoje poklone u Srbiju.

Ana iz Vukovara, Hrvatska

- Već treću godinu učestvujemo u ovoj humanitarnoj akciji i jako smo ponosni na na to i podršku profesora iz regiona! Pored znanja i projekata koje radimo na fakultetu, izuzetno su bitni razumevanje, empatija, briga za druge, timski rad... Mi smo naše paketiće poslali autobusom.

Urška iz Novog Mesta, Slovenija

- Prvi put učestvujemo u ovoj manifestaciji i presrećni smo. Kolege iz Beograda smo upoznali krajem septembra u Tuzli na jednom takmičenju i odmah smo rekli da. Nije bitan rezultat već humanost i da kada legnete da spavate, kažete sebi, dan mi je bio divan, pomogao sam nekome, kome je pomoć bila potrebna. Poslali smo pakete kolima preko prijatelja, čak smo i njih angažovali.

(Espreso/Dijana Spasov)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.