"URINIRALI SU I POVRAĆALI PO DEČJIM SOBAMA": Obijen VRTIĆ u Mirijevu, zaposleni i roditelji zatekli JEZIV PRIZOR!
Obijen vrtić u Mirijevu, Foto: Street view

strava i užas

"URINIRALI SU I POVRAĆALI PO DEČJIM SOBAMA": Obijen VRTIĆ u Mirijevu, zaposleni i roditelji zatekli JEZIV PRIZOR!

Roditelji koji imaju stariju decu svedoci su da se ovo više puta događalo prethodnih godina

Objavljeno: 13:14h

Objekat dečjeg vrtića "Maslačak" u Petrarkinoj ulici u beogradskom naselju Mirijevo, obijen je i vandalizovan u prethodnoj noći. Prostorije su opljačkane, a prizor koji su iza sebe ostavili lopovi zgranuo je zaposlene i roditelje.

Naime, grupa nepoznatih počinilaca provalila je ponovo u objekat, isprevrtala je svaku sobu, urinirala i povraćala po hodnicima. Po celom enterijeru vrtića pobacane su flaše i pikavci... javilo je nekoliko roditelja, čitalaca redakciji "Blica".

Kako su medije obavestili zabrinuti roditelji predškolaca koji pohađaju ovu ustanovu, objekat nije pokriven video nadzorom, niti ima fizičko-tehničko obezbeđenje i kao posledica toga, ovo je drugi slučaj da se ovako nešto dešava.

Vrtić
foto: Printscreen/RTS

Vrtić je već jednom obijen, pre četiri godine, rekao je Bojan, jedan od roditelja.

- Od ranog jutra policija vrši uviđaj, a deca neće moći da se vrate u objekat do potpune sanacije i dezinfekcije celog enterijera - kaže on.

Roditelji koji imaju stariju decu svedoci su da se ovo više puta događalo prethodnih godina.

- Moramo se zapitati kako je naš vrtić, najstariji u Mirijevu, uvek na meti lopova i kako isti znaju da nemamo nikakav vid obezbeđenja niti video-nadzora? Roditelji iz godine u godinu kupuju tehniku koji biva pokradena, dok Uprava i Grad ne reaguju, nevela je Katarina Držajić Laketić, jedna od roditelja, koja se obratila jutors.

Na telefonski poziv koji su mediji uputili upravi dečje ustanove odgovorili su da ne mogu dati nikakvu izjavu na ovu temu i prekinuli su vezu.

Podsetimo se, mirijevski vrtić "Maslačak" obijen je i pokraden i u noći između između 11. i 12. marta 2018. godine, a lopovi su tom prilikom odneli svu tehniku.

(Espreso/Blic/Kristina Radosavljević)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.