GOLI ZIDOVI, CENA PAPRENA: Oglas u JAJINCIMA je novi HIT, stanodavac mrtav ozbiljan! TRAŽI OD STANARA BIZARNU STVAR
Foto: Printscreen/ društvene mreže

DA LI JE MOGUĆE?!

GOLI ZIDOVI, CENA PAPRENA: Oglas u JAJINCIMA je novi HIT, stanodavac mrtav ozbiljan! TRAŽI OD STANARA BIZARNU STVAR

Jedan vlasnik nekretnine je oglasio nedovršen stan za izdavanje i naglasio da od zakupca traži da završi sve neophodne radove

Objavljeno:

U Srbiji je aktuelan trend rasta cena nekretnina, pa je sada potrebno izdvojiti više novca i za kupovinu i za iznajmljivanje životnog prostora.

Žalbi i apela podstanara na visoke cene najma bilo je i ranije, ali sada svako malo na društvenim mrežama osvane fotografija oglasa sa cenom koja se mnogima čini nerealna i nepristupačna.

Jedan takav oglas objavljen je na popularnom sajtu za oglašavanje nekretnina.

Naime, kako se navodi u objavi, izdaje se nov troiposoban stan u Jajincima kod Spomen parka, a cena zakupa je 500 evra. Takođe, istaknuto je da u stanu niko da sada nije živeo i da je zgrada sazidana 2019. godine.

Oglas za stan u Jajincima
Oglas za stan u Jajincimafoto: Printscreen/Kupujem prodajem

Nekretnina nije u potpunosti završena, a vlasnik je istakao šta nedostaje.

"U stanu je potrebno je završiti: laminat, kuhinju, sobna vrata i grejanje", navodi se u oglasu.

Osim mesečne kirije od 500 evra, vlasnik je naglasio da podstanar na sebe treba da preuzme troškove završetka svih radova:

"Razlog zašto budući zakupci trebaju da završe stan je taj sto isključivo tražim ozbiljne stanare koji neće biti u stanu 6 meseci i posle otići, jer nakon prvog izlaska stanara taj stan više nikad neće biti nov. I u slučaju da hoću da ga prodam moraću da spustim cenu barem za 30% (što bi bilo oko trideset hiljada eura) budući da stan sad vredi nešto preko sto hiljada. Ovo je idealan stan za nekog ko ne planira da se seli a želi da stan uredi po svojoj zelji. Treba uložiti 2000e i dobijate NOV stan.", piše u oglasu.

1 / 6 Foto: Printscreen/kupujemprodajem

Podsetimo, cene nekretnina u Srbiji u poslednjih godinu dana su dosta porasle, pa cena kvadrata na periferiji Beograda sada dostiže i do 1.300 evra, dok cene novogradnje u centru grada idu do 3.500 evra po kvadratu.

Takav rast cena je drastičan ako se uporedi sa periodom od pre pet do šest godina kada je kvadrat stanova na periferiji prestonice koštao do 800 evra.

Povećanoj kupovini nekretnina u zemlji doprinele su i rekordno niske kamatne stope na stambene kredite poslednjih nekoliko godina, ali i interesovanje stranih državljana koji nekretnine vide kao ulaganje.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.