POČINJU RADOVI NA BRANKOVOM MOSTU: Nenormalne gužve i na ostalim mostovima, pravi KRKLJANAC! (FOTO)
Gužva, Foto: printscreen/Naxi kamere

pakao

POČINJU RADOVI NA BRANKOVOM MOSTU: Nenormalne gužve i na ostalim mostovima, pravi KRKLJANAC! (FOTO)

Kako se trenutno može videti na kamerama, sve tri trake na Brankovom mostu prohodne su većim delom svoje dužine

Objavljeno:

Sanacija Brankovog mosta, prema najavi gradskog menadžera Miroslava Čučkovića, trebalo je da počene danas, tačnije jutros oko 10 časova posle prepodnevog špica, i da traje sve do 28. novembra. Međutim, postavljane privremene saobraćajne signalizacije kojom se zatvaraju brze trake na ovom mostu počelo je nešto pre početka popodnevnog špica.

Kako se trenutno može videti na kamerama, sve tri trake na Brankovom mostu prohodne su većim delom svoje dužine, a kako je postavljenje signalizacije u toku, ona je za sada postavljena pri kraju mosta, na novobeogradskom delu.

Vozila se trentuno, tako, kreću duž sve tri trake, osim pri kraju mosta u pravcu ka Novom Beogradu, gde moraju da se prestroje iz brzih traka, ali većih saobraćajnih gužvi na samom mostu trenutno nema.

Gužve
foto: Printscreen/Naxi kamere

Nešto veće gužve se sada stvaraju iz pravca Novog Beograda ka centru (duž Bulevara Mihajla Pupina) u istom delu mosta, jer je tu suženje, da bi potom preko mosta vozila nastavila da voze duž sve tri trake. Gužvi u tom pravcu nema na samom mostu, ali se na prilazu stvaraju dugačke kolone vozila.

Napominjemo da je ovo trentuno stanje, da je špic tek počeo, i da je postavljanje signalizacije u toku, tako da je možda bolje da ipak do grada idete alternativnim putevima.

Pre toga, da podsetimo da je sanacija mosta podrazumeva zatvaranje obe brze trake, tako da će vozačima umesto po tri, biti dostupne po dve trake, a osim autobusa gradskog prevoza i taksija, žutu traku će moći da koriste i svi ostali vozači. Radovi će ići sve do Brankove ulice, a sama sanacija podrazumeva i zamenu stubova javne rasvete.

Alternativni putevi

Milan Vujanović sa Saobraćajnog fakulteta istakao je da je najbolje da građani izbegavaju taj pravac ukoliko mogu.

- Postoje alternativni putevi, ima Most na Adi, Gazela, ima čak i Pančevački most koji se može kosristiti preko onog Ovča i Borča dela, ali to je samo za one koji moraju - ističe Vujanović.

Iako Brankov most neće biti potpuno zatvoren za prevoz, očekuju se velike gužve.

- Građani moraju da očekuju da će biti usporeno i zagušeno. Odgovorni su se i odlučili da ostave žute trake, jer je izuzetno prometan pravac - navodi Vujanović na Prvoj, i ističe da, ukoliko bi se popravka mosta odložila, došli bismo u situaciju da moramo kompletno da ga zatvorimo.

Velike gužve i na Mostu na Adi i na Gazeli

Gazela, Stari Savski i Most na Adi su dobre alternative, a da bi se gužve smanjile još više, savet stručnjaka je da se koristi gradski prevoz.

Gužve
foto: Printscreen/Naxi kamere

Most na Adi oko 16 časova

Međutim, kamere trenutno pokazuju da su ogromen gužve i na Gazeli, najivše u pravcu ka centru grada, kao i na Mostu preko Ade.

Gužve
foto: Printscreen/Naxi kamere

Most Gazela oko 16 časova

Kako je Blicu saopšteno iz JP "Putevi Beograda" na Brankovom mostu izvode se radovi na zameni konzolnih elemenata-nosača stubova javne rasvete, kao i samih svetiljki.

Investitor radova je JP „Putevi Beograda“, a vrednost radova je 25 miliona dinara bez PDV-a.

Gde su još gužve

Gužve su sada i na Pančevačkom mostu, veliki broj vozila je i na autoputu, ali zastoja nema. Ista situacija je i na Autokomandi.

Što se samog centra grada tiče, uglavnom je sve prohodno, dok je veći broj vozila prisutan u Takovskoj ulici u oba pravca.

Takođe, i na Bogosloviji su nešto veće gužve, kao i kod Vukovog spomenika i duž Bulevara despota Stefana.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.