DIVLJI TAKSISTA NAPRAVIO HAOS ČOVEKU USRED BEOGRADA: Kada je seo mislio je da je sve ok, a zatim je KRENUO TEROR!
ilustracija, Foto: Beta, Filip Plavčić, Profimedia

SRAMNO

DIVLJI TAKSISTA NAPRAVIO HAOS ČOVEKU USRED BEOGRADA: Kada je seo mislio je da je sve ok, a zatim je KRENUO TEROR!

Prevareni stranac navodi da je zarobljavanje prtljaga način ovog "taksiste" da naplati vožnju

Objavljeno:

Lažni taksimetar i zarobljavanje prtljaga dočekali su stranog državljanina na beogradskom aerodromu, ako je suditi prema njegovoj žalbi koju je objavio na forumu Reddit.

Kako je naveo, ovaj taksi prevarant stoji unutar prostorija aerodroma i govori "taxi". Kada navede osobu da uđe u automobil, uključuje lažni taksimetar i naplaćuje nekoliko hiljada dinara za svega nekoliko stotina metara, stoji u objavi na engleskom jeziku.

Prevareni stranac navodi da je zarobljavanje prtljaga način ovog "taksiste" da naplati vožnju.

Pored opisa situacije, on je objavio i fotografiju automobila, a ono što odmah upada u oči jeste da pomenuti "taxi" nema nikakvu oznaku.

Divlji taksista
Divlji taksistafoto: Printscreen/reddit.com

To su naveli i komentatori pomenute objave koji su gostu objasnili da sva taksi vozila u Srbiji moraju da imaju ime prevoznika na krovu, a osim toga i registraciju automobila koja se završava na TX.

- Takođe, legalni taksiji sa gore pomenutim znakovima i oznakama moraju imati fiksne cene koje počinju na aerodromu. Ove cene treba da budu jasno vidljive na aerodromu, a aerodromsko osoblje bi trebalo da vam pomogne da pronađete. Ceo Beograd je pokriven ovim obaveštenjima o ovim cenama kako bi se smanjile šanse za prevaru. Imate pravo da zahtevate tu cenu i svakako to treba da uradite, jer se time zaobilazi mogućnost manipulisanja taksimetrima - dodao je jedan korisnik Reddita.

Tu se saveti sugrađana nisu završili, već su dodali da nikada ne treba ulaziti u taksi na ulici, već umesto toga treba pozvati da dođe na adresu, jer na taj način broj telefona ulazi u njihov sistem i donekle smo zaštićeni.

Kako je naveo prevareni stranac, vozač je bio toliko samouveren, da je čak ponudio da ih odveze u policijsku stanicu ako sumnjaju u prevaru.

- Za neverovati je da je bio voljan da nas vozi u policijsku stanicu, ali da taksimetar i za to vreme bude upaljen - dodao je.

Dodaje da je lažni taksista bio veoma agresivan i da su molili neke ljude u blizini da pozovu policiju, ali oni nisu bili voljni da to učine.

- Platili smo mu samo da bi došli do svog prtljaga, sreća pa sam primetio da je taksimetar lažni posle samo nekoliko stotina metara.

"Nema potrebe da se izvinjavate"

Kako je naveo prevareni stranac, posle celog incidenta seli su u drugi taxi i bio je sasvim korektan vozač koji ih je odvezao na željenu lokaciju.

- Samo sam iznenađen da se ovaj "taksista" nalazio odmah čim izađeš iz dela za dolaske i niko od nadležnih ga nije primetio. Nema potrebe da se izvinjavate, svuda ima raznih ljudi. Osim tamo odakle sam ja, Dubaija. Nema bezbednijeg mesta na svetu - našalio se on.

Bilo je i onih koji su smatrali da je prevareni čovek sam kriv jer nije poveo računa o tome u koje vozilo je seo, ali i onih koji su sumnjali u istinitost njegove optužbe.

- Imaš li dokaz za svoje tvrdnje? Ovo je kao da ja okačim tvoju sliku ovde i napišem da si mi uvredio sestru - zaključio je jedan sumnjičavi korisnik Reddita.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.