NINA JE PRVA I JEDINA AUTOMEHANIČARKA U BEOGRADU: Otkrila je kako muškarci reaguju kad je vide! (FOTO)
Nina Svilarić, Foto: Printscreen/Prva

SVAKA ČAST

NINA JE PRVA I JEDINA AUTOMEHANIČARKA U BEOGRADU: Otkrila je kako muškarci reaguju kad je vide! (FOTO)

Brojnim vlasnicima automehaničarskih radnji je dugo trebalo da je prihvate

Objavljeno:

Nina Svilarić je, za sada, prva i jedina automehaničarka u Beogradu.

Ljubav prema automobilima je spoznala sa 17 godina, kada je dobila svoj prvi automobil.

Tada je odmah znala da je rad u automehaničarskoj radni njen životni poziv, ali posao u toj struci, kao žena, nije lako našla. Brojnim vlasnicima automehaničarskih radnji je dugo trebalo da je prihvate, i pored svih predrasuda, Ninu su konačno prihvatili kao kolegu, ravnu svakom muškarcu.

Automehaničarka, Nina Svilarić
foto: Printscreen/Prva

- Uglavnom su muškarci automehaničari, ali ja sam tu da razbijem te predrasude i da pokažem da jedna žena može da bude automehaničar, da bude vredna i pedantna.

Nina je istakla da je ranije radila u radnji kao šegrt, pune dve godine je išla po delove, sređivala papire i kuvala kafe.

- Prvih godinu dana sam išla po delove, pomagala oko papirologije, čistila servis, ali sam samo čekala dan kada ću moći da se dokažem i nikada nisam odustala. I da je pet godina trajalo tako, ne bih odustala, dodala je Nina.

Za majstore se vezuje predrasuda da su zamazani i prljavi, ali Nina i tu razbija predrasude. Na posao dolazi uredna i našminkana. Ispričala je i kako na nju reaguju mušterije.

- Reaguju drugačije, 80 odsto zaista lepo reaguje, to se odnosi na žene i muškarce. Ali uvek postoje i oni kojima se to ne dopada, ali se trudimo da i njima pokažemo da je sve ovo okej.

Bez sumnje u snagu u jednu ženu, Nina kaže da joj ovaj posao ni fizički nije težak.

- Zbog toga su na početku i imali najveće predrasude, da ja kao žensko neću imati snage da podignem i završim neki posao kao muškarci, ali pokazalo se suprotno.

Na njen rad niko se nikada nije žalio i ona to sa ponosom govori.

Sa druge strane za Đorđa Šljukića, vlasnika servisa u kom radi Nina, drugi vlasnici kažu da je izuzetno hrabar čovek, što je opet još jedna predrasuda.

Automehaničarka
foto: Printscreen/Prva

- I za mene je ovo bio izazov, nikada nisam čuo da neko od kolega ima devojku kao automehaničara ali mi se svidela ta ideja. Za pet minuta smo se dogovorili. Ona želi da radi, što je prvo i osnovno za ovaj posao, jer ko hoće da radi, naučiće lako. I pored kritika, ovo je ispalo bolje nego što sam očekivao, zaključio je vlasnik auto servisa.

Automehaničarka
foto: Printscreen/Prva

(Espreso / Prva)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.