NA DORĆOLU PREKREČEN MURAL POSVEĆEN DARJI DUGINOJ: Još uvek nisu poznati počinioci
Darja Dugina, Foto: Printscreen/Facebook

prefarban mural na dorćolu

NA DORĆOLU PREKREČEN MURAL POSVEĆEN DARJI DUGINOJ: Još uvek nisu poznati počinioci

Darja je ubijena 20. avgusta

Objavljeno:

Mural na Dorćolu, posvećen ubijenoj ruskoj novinarki Darji Duginoj, osvanuo je prešaran crvenom farbom.

Kako se vidi, crvenom bojom prefarbano je Darjino lice na muralu.

Još nije poznato ko je prešarao mural posvećen ruskoj novirnarki.

Podsećamo da je Darja Dugina bila ćerka filozofa Aleksandra Dugina, koji je u bliskim odnosima s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Darja je ubijena 20. avgusta.

U trenutku tragedije, devojka se vraćala sa književno-muzičkog festivala Tradicija, gde je bila sa ocem. Kasnije, u 21.25, Darja Dugina je sela u automobil i napustila festival.

Darja Dugina, Darija Dugina
foto: Profimedia

Pretpostavlja se da je upravo na parkingu u automobilu mogla biti postavljena eksplozivna naprava. Automobil je u 21.35 sleteo na magistralu, nakon čega je odjeknula snažna eksplozija u blizini jednog sela.

Devojka je preminula na licu mesta, a svet su obišle potresne slike Dugina kako se drži za glavu dok gleda kako mu ćerka gori.

Darja Dugin, Aleksandar Dugin
foto: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

Poznata novinarka

Filozofova ćerka, Darja Dugina, i sama je bila "istaknuta" novinarka koja je glasno podržavala invaziju na Ukrajinu. BBC piše da su Darju Dugin ranije ove godine sankcionisale vlasti SAD i Velike Britanije, koje su optužile 30-godišnjakinju da je doprinela onlajn dezinformacijama u vezi sa ruskom invazijom.

Ona je u maju u jednom intervjuu opisala rat kao "sukob civilizacija" i izrazila ponos činjenicom da su i ona i njen otac bili sankcionisani od strane Zapada.

Aleksandra Dugina sankcionisale su SAD 2015. godine zbog njegove navodne umešanosti u rusku aneksiju Krima. Dugin je godinama pozivao Moskvu da se agresivnije afirmiše na globalnoj sceni i podržavao je rusku vojnu akciju u Ukrajini.

(Espreso / Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.