OVO JE UKRAJINAC UMEŠAN U UBISTVO DUGINE? FSB objavila snimak i otkrila nove DETALJE! (FOTO/VIDEO)
Bogdan Petrovič Ciganjenko, Foto: Printscreen/Youtube/Политика.ру

snimak

OVO JE UKRAJINAC UMEŠAN U UBISTVO DUGINE? FSB objavila snimak i otkrila nove DETALJE! (FOTO/VIDEO)

Analizom snimaka sa kamera za video-nadzor dokumentovano je potvrđeno da je izvršilac zločina, Natalija Pavlovna Vovk, lično pratila Darju Duginu na parkingu za goste festivala 'Tradicija'

Objavljeno:

Ubistvo novinarke i politikologa Darje Dugine pripremao je, zajedno sa Natalijom Vovk, još jedan član ukrajinske diverzantske grupe, koji je napustio Rusiju dan pre ubistva, saopštila je Federalna služba bezbednosti Rusije (FSB).

Kako su naveli, radi se o državljaninu Ukrajine Bogdanu Petroviču Ciganjenku (44) koji je stigao u Rusiju tranzitom preko Estonije 30. jula. Rusiju je napustio dan pre nego što je Darja Dugina ubijena, ukazao je FSB.

Kako je precizirano, Ciganjenko je obezbedio Nataliji Vovk lažne registarske tablice i dokumenta na ime državljanke Kazahstana Julije Zajko. Takođe je zajedno sa Vovk sastavio improvizovanu eksplozivnu napravu u iznajmljenoj garaži na jugozapadu Moskve.

- Analizom snimaka sa kamera za video-nadzor dokumentovano je potvrđeno da je izvršilac zločina, Natalija Pavlovna Vovk, lično pratila Darju Duginu na parkingu za goste festivala 'Tradicija' - saopštila je pres-služba FSB Rusije.

Podsetimo, Dugina je poginula kada je eksplodirao automobil u kome se vozila dok se vraćala sa festivala u Moskvi.

U međuvremenu se oglasio i otac Dugine, Aleksandar Dugin, koji je istakao da je njegova ćerka bila meta, a ne on, kako se prvobitno smatralo.

Bonus video:

01:20

NUKLEARNA ELEKTRANA ZAPOROŽJE KLJUČ ZA PREDSTOJEĆU ZIMU?! Stručnjaci upozoravaju: Ako je Rusi osvoje DIKTIRAĆE USLOVE SVETU

(Espreso/24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.