TORBE IZ KOLEKCIJE MOZAIK U HRAMU SE PRODAJU KAO LUDE! Koštaju preko 20.000 dinara, a mi vam otkrivamo ko to KUPUJE
Hram Svetog Save, Foto: Nebojša Mandić, Espreso, Printscreen

NE NAPLAĆUJE SE SAMO ULAZ

TORBE IZ KOLEKCIJE MOZAIK U HRAMU SE PRODAJU KAO LUDE! Koštaju preko 20.000 dinara, a mi vam otkrivamo ko to KUPUJE

U Hramu Svetog Save može se naći svašta nešto

Objavljeno:

U Hramu Svetog Save se od 1. oktobra naplaćuje ulaz za turističke grupe. Cena je simboličnih 300 dinara, ali to nije jedino što je iznenadilo građane.

Neki osuđuju ovu promenu, dok drugi nemaju ništa protiv da se turistima naplaćuje ulazak jer treba uzete u obzir da je to praksa u većini verskih objekata u svetu.

Međutim, u hramu možete kupiti ikone, brojanice, sveće, crkvene knjige...

Tako se metalna ikona Bogorodice trojeručice može kupiti za 75.000 dinara, dok Biblija sa postoljem košta 31.000 dinara.

Pored svega toga možete i modno da se ponovite. U posebnom delu prodavnice koja se nalazi unutar hrama mogu se pronaći i skupocene torbe. Radi se kožnoj ženskoj torbi "Mozaik".

Kako se navodi, u pitanju je ekskluzivna kolekcija "Mozaik". Cena je, iz tog razloga, 20.500 dinara, što nije pristupačno većini ljudi u Srbiji, pa smo u prodavnici pitali da li ima dosta kupaca.

Torba, Hram Svetog Save
foto: Espreso

"Predmeti iz mozaik kolekcije vrlo su traženi, naročito među turistima. Žene kupuju marame za crkvu, uzimaju se kravate, torbe i pića za poklone.", ističu iz Hrama.

1 / 4 Foto: Printscreen

Društvene mreže su izgorele kada se pojavila vest o skupocenim torbama, a samo neki od tvitova su, recimo, "Ali Hram Svetog Save koji je postao robna kuća...".

- Dragi Svetosavci, bujrum na pijaci. Pijaca se zove Hram Svetog Save, - navodi se u sledećoj objavi.

- Ima i vinjaka ko voli, - napisao je jedan korisnik.

Podsetimo se kada je legendarni Džoni Dep na suđenje sa Amber Herd koje se prenosilo uživo, došao sa modnim detaljem u koji su gledali svi.

Naime, popularni "pirat sa Kariba" pojavio se u trodelnom odelu, ali sa specijalnom kravatom, ni manje ni više nego iz Hrama Svetog Save.

Vrednost ovog aksesoara objasnio je glumac Miloš Biković koji je na svom Instagram nalogu podelio Džonijevu fotografiju:

"Skroman i pun poštovanja prema svakome. Ono kad Džoni Dep nosi kravatu dekorisanu kao mozaik enterijera Hrama Svetog Save", napisao je Biković.

Džoni Dep
foto: Instagram printscreen/bikovic

Inače, ovu kravatu Dep je dobio prilikom boravka u našoj zemlji gde ga je i predsednik Srbije odlikovao Zlatnom medaljom.

Kravata koja mu je juče poslužila i kao svojevrsna amajlija na sudu, može se naći po ceni od 10.000 dinara u slobodnoj prodaji ili poručiti iz onlajn radnje srpskog hrama.

"Mozaik kravata je deo mozaik kolekcije i izrađena je od prirodne svile. Inspirisana je detaljima iz mozaika Hrama Svetog Save", navodi se na sajtu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.