"NA AERODROMU NEĆE DA VOZE ZA CENU NA VAUČERU": Evo da li je TAKSISTA dužan da ga UZME, rešili smo NEDOUMICU!
Ilustracija, Foto: Profimedia, printscreen/instagram/serbialive_beograd

taksisti na aerodromu odbijaju vožnje na vaučere?

"NA AERODROMU NEĆE DA VOZE ZA CENU NA VAUČERU": Evo da li je TAKSISTA dužan da ga UZME, rešili smo NEDOUMICU!

Iz Naxi Taksija za Espreso su rešili nedoumicu da li su taksisti dužni da voze na taksi vaučer koji se može uzeti na aerodromu "Nikola Tesla"

Objavljeno:

Na aerodromu "Nikola Tesla" dostupna je usluga taksi vaučeri.

Građani Srbije, kao i državljani drugih zemalja koji slete na aerodrom mogu uzeti vaučer za taksi ukoliko ne žele da budu prevareni, jer je na njima određana cena prevoza do skoro svih tačaka u Beogradu.

Vaučere putnici uzimaju na izlasku carinske odnosno pasoške zone, gde se nalazi pult gde mogu da dobiju detaljnu informaciju i potvrdu o ceni do svoje destinacije. Kada uzmu potvrdu upute se ka parkingu gde se nalaze taksi vozila.

Od aerodroma do željene adrese vožnja taksijem pomoću vaučera može da košta od 1.400 do 6.000 dinara.

Cene su određene na osnovu područja zone u okviru koje se pruža usluga vožnje taksijem:

taksi
foto: Printscreen/beg.aero

Iako ovakvi vaučeri na neki način mogu olakšati vožnju od aerodroma, putnicima problem, kako se tvrdi na društvenim mrežama, prave upravo taksisti.

Naime, na Instagram stranici serbialive_beograd pojavili su se navodi da taksisti odbijaju vožnje "na vaučere" i da traže daleko veću cifru za prevoz.

"Taksisti na aerodromu koji neće da voze za cenu na vaučeru već traže daleko više: do Novog Beograda je 1.700, a oni traže 2.500 do 3.500 dinara. Ljudi koji stoje u redu imaju vaučere i ne mogu da dođu kući. Komunalne milicije nema nigde, a oni to treba da regulišu", piše u objavi.

taksi
foto: Printsreen/Instagram

Jedan od korisnika ove društvene mreže ispričao je svoje iskustvo i naveo da mu se ista situacija desila tri puta kada taksista nije hteo da ga vozi do Višnjičke banje za 3.000 dinara koliko je određeno vaučerom.

Istakao je i da su određenim taksistima ciljna kategorija stranci kojima za vožnju mogu uzeti daleko više novca.

taksi
foto: Printsreen/Instagram

Drugi korisnik istakao je da na fotografiji, koja je objavljena u sklopu žalbe na taksiste koji ne primaju vaučere, nije prikazana taksi stanica nego autobuska stanica:

taksi
foto: Printsreen/Instagram

"Pa ako oni neće da vas voze, a ne moraju ako ne žele, vi lepo pozovite taksi koji vas vozi po taksimetru. Platite normalnu cenu a ti ako nekoga upecaju blago njima", napisao je jedan od pratilaca stranice.

taksi
foto: Printsreen/Instagram

Nedoumicu jesu li taksisti dužni da prime vaučer koji je putnik uzeo na aerodromu ili ipak nisu, razrešili su nam iz Naksi Taksija.

"Tih 15 taksista koji se nalaze na aerodromu dužni su da prime vaučer i voze putnike na taj vaučer.", kažu za Espreso iz Naksi Taksija.

Dakle, taksisti koji se nalaze na parkingu i koji nisu tzv. divlji taksisti dužni su da voze na vaučer, odnosno za cifru koja piše na vaučeru.

Taksi vaučeri, između ostalog, uvedeni su kako bi se stalo na kraj upravo "divljim taksistima" koji od aerodroma do željene destinacije vožnju papreno naplate.

Beogradski aerodrom već godinama muku muči sa fizičkim licima koji se predstavljaju kao taksisti, vrebaju putnike, nude im pomoć oko prtljaga, uslugu prevoza koju naplate nekoliko desetina evra više nego što bi trebalo.

Taksi
foto: Profimedia

"Divlji taksisti" najviše "vrebaju" strance kojima ne poznavanje terena naplate daleko više nego što bi pravi taksimetar odredio.

Njih je najlakše prepoznati po registarskim oznakama, jer nemaju TX- univerzalnu taksi oznaku. Neretko se dešava i da voze bez taksi znaka na krovu automobila. Naravno, nemaju ni taksimetar.

Prevaranti vrebaju na nekoliko mesta

Aerodrom nije jedino mesto na kojem taksisti vrebaju. Njihova žarišta su noćni klubovi kod Beton hale, tržni centri, deo grada kod zgrade "Albanija".

Ukoliko građani budu prevareni od strane "divljih taksista" trebalo bi da se obrate gradskoj inspekciji koja će pokrenuti prekršajni postupak, napisati zapisnik i dati sudu za prekršaje.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.