"SKIČALA BI KAO SVINJA U PARENJU DA TE BIKOVIĆ SILUJE"! Igorov slučaj na POVRŠINU izbacio LJUDSKI TALOG u Srbiji!
Stašno je šta sve ljudima prolazi kroz glavu, Foto: Printscreen

JEZIVA PORUKA UPUĆENA ONIMA KOJI PRUŽAJU PODRŠKU ŽRTVAMA NASILJA

"SKIČALA BI KAO SVINJA U PARENJU DA TE BIKOVIĆ SILUJE"! Igorov slučaj na POVRŠINU izbacio LJUDSKI TALOG u Srbiji!

Jedan korisnik instagrama profilu podrške svim žrtvama seksualnog nasilja poslao je jezivu poruku u kojoj poziva i opravdava silovanje žena

Objavljeno: 16:19h

Vest da je višestruki silovatelj Igor Milošević na slobodi izazvala je veliku buru u javnosti i digla brojne građane Srbije na noge. Danima se društvenim mrežama šire apeli, fotografije i mape kretanja ovog napasnika iz Beograda, kao i njegove skandalozne izjave o silovanju.

Na mrežama brojni korisnici izražavaju svoju uznemirenost što je Milošević nakon 15 godina ponovo na slobodi, kao i zabrinutost da bi svoje zlodelo mogao uskoro ponoviti.

Međutim, ima i onih koji opravdavaju silovanje i koriste ovu priliku da vređaju žene.

Tako je na instagram stranici ne_znaci_nee objavljena skandalozna poruka koja je toj stranici stigla u "DM".

Naime, jedan korisnik ovom profilu podrške svim žrtvama seksualnog nasilja poslao je sledeću poruku:

"A sad niste samostalne lavice ovo ono sad vam treba neka zastita a ovamo se satirete od k**** sta ne valja vam jer je covek stariji vi biste da vas k*** neko lepsi bolji ajde da cujem koja bi se bunila da vas ,,siluje,, milos bikovic ti prva nebi no bi skicala ko svinja u parenju vas takve i treba silovati kao neke zastitnice prava tebe cu da nadjem i ja licno da silujem da vidis kako ces uzivati na k***** mojoj i tebe i slicne tebi ostavite coveka na miru on svoju kaznu odsluzio ti ces svoju tek dobiti", navodi se u poruci.

silovanje
foto: Printsceen/Instagram

Profil ne_znaci_nee podelio je fotografiju ove sramne poruke na svom nalogu uz sledeći opis:

"Igor Milosevic je identifikovani silovatelj, mislim da prvenstveno treba da se plasimo ovih prikrivenih. -Osobo i istomisljenici, ako se neka zena "satire" to je NJENOM VOLJOM, sto je kljucno u svemu. G divlji -"Ne valja vam jer je covek stariji". Da nam mozda ne valja jer je PROTIV NASE VOLJE? Da li bi tvojoj mami ili sestri smetalo "sto je stariji", zapitaj se. -"Ostavite coveka na miru on je svoju kaznu odsluzio". On je svoju kaznu odsluzio vec tri puta. Da li ga je to promenilo? Nije. Da li je licno izjavio da ce silovati ako bude imao potrebu? Jeste. Pametnom dosta. E Vozač -Izneo si otvorene pretnje za koje bi, KAD BI BILO PRAVDE, mogao zavrsiti u zatvoru od 5 do 15 godina, sto je nazalost trenutna kazna za silovanje, a za pretnje ih jedva i ima. Kao coveka me sramota tvojih reci, jos ta profilna da stoji ispred takvih reci, sramotis nam narod.", navodi se u objavi.

Kako se vidi na fotografiji korisnik koji je uputio skandaloznu poruku u kojoj opravdava silovanje žena na profilnoj slici ima fotografiju Hrama Svetog Save.

Komentari osude samo su se nizali:

"Ovo stvorenje svoju mržnju bukvalno izražava zato što žene ŽELE DA IMAJU S*** SA KIM HOĆE. To je suština. I kao što je neko rekao, ovakvi su jednako opasni kao Igor Milosevic koga brane - zato ga i brane, jer su takođe silovatelji.";

"Ali što lik ima hram Svetog Save na profilnoj slici. Neizmerno mi je drago što sam ateista i nemam ništa zajedničko sa ovakvim dnom";

"Smradinu treba prijaviti, ovo su ozbiljne pretnje.", glase neki od komentara, a ostale možete pročitati u galeriji:

1 / 5 Foto: Printscreen/Instagram

Podsetimo, serijski silovatelj Igor Milošević (44) iz Beograda odslužio je kaznu za nekoliko silovanja i razbojništava. Reč je o višestrukom povratniku i sasvim je izvesno da bi opet mogao da napadne potencijalnu žrtvu.

Igor je izašao na slobodu nakon što je odslužio 15 godina robije zbog silovanja i razbojništava koje je izvršio u septembru 2007. godine. Prvi put je silovao još kao maloletnik kad je imao samo 14 godina. Do sada je proveo ukupno tri decenije iza rešetaka!

Beogradski manijak, kako su ga mediji prozvali, sada se slobodno šeta ulicama prestonice, a u medijima se pojavila fotografija kako danas izgleda. Reč je o tamnoputom muškarcu, visokom oko 175 centimetara, snažnije građe.

1 / 6 Foto: Društvene mreže

Kriminolog Dobrivoje Radovanović koji je godinama istraživao slučajeve silovatelja i pedofila u Srbiji rekao je za Espreso da su ovakvi manijaci u 100 odsto slučajeva povratnici!

"Ne poznajem detaljno taj slučaj ali znam da je bio na izdržavanju kazne zatvora. Što se tiče silovanja, moj stav je poznat i tvrdim da je su silovatelji u 100 odsto slučajeva povratnici, iako neki tvrde da se radi o nekih 70 procenata. Mi imamo istraživanja da je recidivizam potpuni kod silovatelja i zbog toga kod njih treba biti oprezan i dok su u zatvoru", priča naš sagovornik i dodaje:

"Silovateljima je potrebno potpuno isključiti mogućnost prelaska u otvoreno odeljenje zatvora ili ih podvrgnuti nekoj vrsti hemijske kastracije odmah nakon počinjenog prvog krivičnog dela. Ni jedan, ni drugi slučaj ne daju stopostotnu zaštitu i zato bi stručnjaci trebalo da porade na prevenciji kod potencijalnih žrtava, a naravno, dame koje su pretrpele silovanje treba da prođu ozbiljne psihološke terapijske postupke", pojašnjava kriminolog za portal Espreso.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.