"ŠTA JE TOLIKI PROBLEM DA BUDE SILOVANA? SAME SU ODGOVORNE ZA BEZBEDNOST": Pojavili se JEZIVI komentari na Tviteru!
Jezivi komentari, Foto: Printscreen

užasni komentari kojima se opravdava silovanje

"ŠTA JE TOLIKI PROBLEM DA BUDE SILOVANA? SAME SU ODGOVORNE ZA BEZBEDNOST": Pojavili se JEZIVI komentari na Tviteru!

Dok jedni korisnici društvenih mreža šire apele i opravdano strahuju da bi serijski silovatelj Igor Milošević uskoro mogao ponovo pronaći novu žrtvu, drugi pišu sramne komentare u kojima vređaju žene i relativizuju silovanje

Objavljeno:

Vest da je višestruki silovatelj Igor Milošević na slobodi izazvala je veliku buru u javnosti i digla brojne građane Srbije na noge.

Danima se društvenim mrežama šire apeli, fotografije i mape kretanja ovog napasnika iz Beograda, kao i njegove skandalozne izjave o silovanju.

Na Tviteru su brojni korisnici izrazili uznemirenost što je Milošević nakon 15 godina ponovo na slobodi, kao i zabrinutost da bi svoje zlodelo mogao uskoro ponoviti.

Igor Milošević
Igor Miloševićfoto: Printscreen/Instagram/Moj beo_grad, Kurir

I dok jedni strahuju i osuđuju, drugi ostavljaju sramne komentare u kojima vređaju žene i opravdavaju silovanje.

Na Tviteru je ostavljen zastrašujući komentar:

Silovanje
foto: Tviter Printscreen

"Koga da branimo? Žene koje nisu u stanju da drže noge skupljene do braka? Sad smo jednaki, same su odgovorne za svoju bezbednost.", napisao je korisnik koji je na ovoj društvenoj mreži registrovan kao Laza Portir.

Još jedan korisnik ostavio je sraman komentar na objavu o silovanju:

"Šta je toliki problem da bude silovana, rak i bolesti srca ubiju svaki dan 100 žena, silovanje nijednu, bavite se nepostojećom klasnom borbom.", navodi se u komentaru.

Nizu ovih užasnih komentara pridružio se korisnik Fejsbuka Mile Kitić - magistar koji je napisao "a hoćete da nosite kratke suknje i providnu odeću".

Silovanje
foto: Profimedia

Podsetimo, serijski silovatelj Igor Milošević (44) iz Beograda odslužio je kaznu za nekoliko silovanja i razbojništava. Reč je o višestrukom povratniku i sasvim je izvesno da bi opet mogao da napadne potencijalnu žrtvu.

Igor je izašao na slobodu nakon što je odslužio 15 godina robije zbog silovanja i razbojništava koje je izvršio u septembru 2007. godine. Prvi put je silovao još kao maloletnik kad je imao samo 14 godina. Do sada je proveo ukupno tri decenije iza rešetaka!

Beogradski manijak, kako su ga mediji prozvali, sada se slobodno šeta ulicama prestonice, a u medijima se pojavila fotografija kako danas izgleda. Reč je o tamnoputom muškarcu, visokom oko 175 centimetara, snažnije građe.

1 / 5 Foto: Društvene mreže

Kriminolog Dobrivoje Radovanović koji je godinama istraživao slučajeve silovatelja i pedofila u Srbiji rekao je za Espreso da su ovakvi manijaci u 100 odsto slučajeva povratnici!

"Ne poznajem detaljno taj slučaj ali znam da je bio na izdržavanju kazne zatvora. Što se tiče silovanja, moj stav je poznat i tvrdim da je su silovatelji u 100 odsto slučajeva povratnici, iako neki tvrde da se radi o nekih 70 procenata. Mi imamo istraživanja da je recidivizam potpuni kod silovatelja i zbog toga kod njih treba biti oprezan i dok su u zatvoru", priča naš sagovornik i dodaje:

"Silovateljima je potrebno potpuno isključiti mogućnost prelaska u otvoreno odeljenje zatvora ili ih podvrgnuti nekoj vrsti hemijske kastracije odmah nakon počinjenog prvog krivičnog dela. Ni jedan, ni drugi slučaj ne daju stopostotnu zaštitu i zato bi stručnjaci trebalo da porade na prevenciji kod potencijalnih žrtava, a naravno, dame koje su pretrpele silovanje treba da prođu ozbiljne psihološke terapijske postupke", pojašnjava kriminolog za portal Espreso.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media