UNIŠTEN MURAL POSVEĆEN BATI ŽIVOJINOVIĆU U BEOGRADU: Oglasio se i sin VELIKANA! (FOTO)
Velimir Bata Živojinovič, Foto: Aleksandar Jovanović Cile

sramno

UNIŠTEN MURAL POSVEĆEN BATI ŽIVOJINOVIĆU U BEOGRADU: Oglasio se i sin VELIKANA! (FOTO)

Velikan jugoslovenskog i srpskog filma koji nas je napustio 2016. godine dobio je, godinu dana posle smrti, svoj mural pored teatra u kome je igrao na početku karijere, pre nego što se potpuno posvetio filmu

Objavljeno:

Nepoznati vandali su crnom farbom napisali "đubre" i četiri slova "s", dok su glumcu precrtali oči i dodali brkove, nalik onima koje je imao Adolf Hitler.

Mural na kome je oslikan lik legendarnog glumca Velimira Bate Živojinovića, na zidu pored ulaza u Beogradsko dramsko pozorište na Vračaru, osvanuo je oskrnavljen!

Nepoznati vandali su, verovatno, proteklog vikenda, crnom farbom napisali "đubre" i četiri slova "s", dok su glumcu precrtali oči i dodali brkove, nalik onima koje je imao Adolf Hitler.

Miljko Živojinović, sin proslavljenog umetnika, rekao je za Novosti da mu je žao tih ljudi ili čoveka koji je to uradio.

- Bilo bi lepo da je taj koji je oskrnavio Batin mural obrazložio zašto ima takvo mišljenje o mom ocu. Ali, to je sada posao za nadležne organe. To se bar lako može utvrditi forenzičkim metodama, pod uslovom da za to postoji javni interes - reko je Miljko.

Miljko Živojinović
Miljko Živojinovićfoto: Print Screen Youtube

Velikan jugoslovenskog i srpskog filma koji nas je napustio 2016. godine dobio je, godinu dana posle smrti, svoj mural pored teatra u kome je igrao na početku karijere, pre nego što se potpuno posvetio filmu.

Batu je naslikao umetnik Milan Milosavljević, poznatiji kao Deroks, a nedaleko od zida koji krasi Batin lik, nalazi se i ulica sa njegovim imenom. Živojinović je, inače, ceo svoj život proveo u ovom delu Vračara, u Požarevačkoj ulici, gde je imao stan.

1 / 5 Foto: youtubescreen

Posle teške bolesti preminuo je 22. maja 2016. godine u 82. godini. Glumio je u oko 350 filmova, među kojima je bilo i 17 vesterna. Najveću popularnost stekao je ulogama u partizanskim filmovima "Bitka na Neretvi" i "Sutjeska", a svetsku slavu i obožavanje u Kini dobio je zahvaljujući glavnoj roli u filmu "Valter brani Sarajevo".

Da podsetimo, 6. septembra je na vračarskom skveru posvećenom Draganu Nikoliću i Mileni Dravić uništena i spomen tabla u čast ovih glumačkih legendi.

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.