OGLASIO SE VULIN POVODOM EVROPRAJDA I KONTRASKUPA! Evo šta piše u saopštenju!
Aleksandar Vulin, Foto: MUP

BEOGRAD DANAS

OGLASIO SE VULIN POVODOM EVROPRAJDA I KONTRASKUPA! Evo šta piše u saopštenju!

"Prema svakom ko bude kršio javni red i mir, biće primenjena sva zakonom dozvoljena sredstva", izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.

Objavljeno: 15:16h

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin oglasio se povodom okupljanja na ulicama i pored zabrane koja je danas stupila na snagu, a odnosi se na održavanje Evroprajda i skupa antiglobalista, najavljenih za danas.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova još jednom upozorava sve da neće tolerisati nikakvo nasilje na ulicama Beograda i da će striktno sprovoditi zakon i odluke nadležnih organa i sudova. Kao što je saopšteno od strane Ministarstva unutrašnjih poslova i potvrđeno od strane Upravnog suda, neće biti nikakve nedozvoljene šetnje, baš kao što neće biti dopušteno ugrožavanje lične i imovinske bezbednosti bilo koga. Prema svakom ko bude kršio javni red i mir, biće primenjena sva zakonom dozvoljena sredstva", izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.

Podsetimo, organizatori "Evroprajda 2022 " za danas u 17.30 sati zakazali su protestnu šetnju od Ustavnog suda do stadiona Tašmajdan, nakon što je policija zabranila šetnju u okviru manifestacije koja je bila planirana drugom rutom.

Uprkos zabrani MUP-a, šetnju su najavili i protivnici Evroprajda, među kojima su brojne desničarske organizacije. Njihova ruta kretanja se još uvek ne zna, ali se pretpostavlja da će biti, najverovatnije od Hrama Svetog save na Vračaru.

1 / 3 Foto: Printscreen/Instagram/Moj Beograd

Organizatori Evroprajda su takođe najavili su da će okupljanje učesnika šetnje početi ispred Ustavnog suda u 16 sati, a zatvaranje ulaznih punktova i početak šetnje planirani su za 17.30 sati. Od Ustavnog suda ruta ude Bulevarom kralja Aleksandra, zatim Beogradskom, Ilije Garašanina, do stadiona Tašmajdan gde je predviđeno da stignu oko 18.15 sati kada je planiran početak koncerta.

Privedeno dvoje demonstranata

Policija je oko 13 sati potisnula manju grupu građana koji nose verska obeležja i protive se održavanju Evroprajda od Glavne pošte niz Takovsku ulicu do zgrade RTS-a. Dvoje demonstranata je privedeno.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.