NOVOBEOGRAĐANI SE ŽALILI DA SA DECOM MORAJU DA ČISTE KANTE: Iz "Zelenila" su nam objasnili ZAŠTO DOLAZI DO PROBLEMA
Đubre, Foto: Printscreen/Instagram/moj_beo_grad_, Nemanja Pančić

proveravamo

NOVOBEOGRAĐANI SE ŽALILI DA SA DECOM MORAJU DA ČISTE KANTE: Iz "Zelenila" su nam objasnili ZAŠTO DOLAZI DO PROBLEMA

Kontaktirali smo JKP "Zelenilo - Beograd" kako bismo proverili da li je u njihovoj nadležnosti park na pomenutoj adresi

Objavljeno:

Stanovnici nekadašnje Generald Ždanove, a trenutno Pohorske ulice na Novom Beogradu redovno održavaju svoj park koji se nalazi ispred ulaza broj 3 u pomenutoj ulici.

Grupa dobrovoljaca, neki čak i sa svojom decom, održavaju i čiste redovno đubrijere, kose travu i održavaju park koliko su u mogućnosti.

Međutim jednog od sugrađana koja žive u blizini interesovalo je ko je zadužen i nadležan za održavanje ovih javnih površina s obzirom na to da oni ne mogu redovno da održavaju, a zbog grana koje padaju sa drveća u opasnosti su za svoje zdravlje.

Instagram
foto: Printscreen/Instagram/moj_beo_grad_

Kontaktirali smo JKP "Zelenilo - Beograd" kako bismo proverili da li je u njihovoj nadležnosti park na pomenutoj adresi.

"Predmetna površina nalazi se u redovnom Programu održavanja JКP „Zelenilo-Beograd“, odgovorili su za Espreso i dodali da dinamika održavanja podrazumeva vršenje radova na čistoći dva puta u toku nedelje.

gradsko zelenilo
foto: Nemanja Pančić

Objasnili su nam i šta konkretno podrazumeva čišćenje i održavanje zelenih površina.

Čišćenje podrazumeva uklanjanje sitnog otpada sa površina i pražnjenje đubrijera. U sistemu održavanja „Zelenila-Beograd“ su zelene površine, dečija igrališta i staze koje su u funkciji zelenih površina. Parkinzi, putne komunikacije, prilazne i ulazne staze u zgrade, nisu predmet održavanja JКP ''Zelenilo-Beograd'', odgovorili su za Espreso.

Park, Banjica, Paunov breg
foto: Marko Nikolić

Međutim jedan od glavnih razloga što je izgled pomenutog parka takav u ovom momentu iz JKP "Zelenilo - Beograd" pominju jedno.

Problem nastaje kada su u đubrijere ubacuje kućno smeće kao i ostaci hrane, pa ptice, u potrazi za hranom, kao što je i sugrađanin naveo, izvlače smeće iz đubrijera, dodali su.

Takođe su spomenuli da će u toku današnjeg dana radnici „Zelenila“ ponovo izvršiti čišćenje ove površine.

Povodom navoda da su nebezbedne grane vrlo problematične, te i da je neophodno njihovo "sređivanje" čim pre, dobili smo odgovor da su iz ovog Javno-komunalnog preduzeća u par navrata probali da izvrše čišćenje ali nisu bili u mogućnosti zbog nekoliko faktora.

Кada je u pitanju orezivanje stabala, JКP „Zelenilo-Beograd“ je više puta pokušalo orezivanje stabala unutar blok, međutim od parkiranih automobila radovi nisu mogli biti izvršeni. Radove na orezivanju stabla pokušaćemo da izvršimo u narednih 10 dana" objasnili su nam iz ovog preduzeća.

Grane, Gradsko Zelenilo
foto: Printscreen/RTS

Za kraj su spomenuli da građani iz pomenutog dela Novog Beograda su u toku prošle godine organizovali protestnu akciju i nisu dozvolili radnicima da odrade posao.

Takođe napominjemo da, prošle godine, kada je vršeno orezivanje stabala obodno, u ovom bloku, građani su protestvovali zbog ovih radova i onemogućavali radnike „Zelenila“ da izvrše radove, rekli su nam.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.