"KLOŠARIJADA ISPRED VILE NA CERAKU": Beograđani ne mogu da dođu sebi od PRIZORA i tako iz dana u dan (FOTO)
Senjak/Ilustracija, Foto: Filip Plavčić

prepirke

"KLOŠARIJADA ISPRED VILE NA CERAKU": Beograđani ne mogu da dođu sebi od PRIZORA i tako iz dana u dan (FOTO)

Ovo je otvorilu zanimljivu polemiku i izazvalo brojne komentare u kojima su neki iskalili svoje frustracije zbog ovog čina, a neki i ispričali svoja ne tako lepa iskustva

Objavljeno:

Sigurno i vi u kraju imate onog jednog komšiju (ili više njih?) koji potpuno bespravno okupira jedno parking mesto, štiteći ga od drugih namernika gajbicama, starim stolicama, ciglama, flašama i sličnim tričarijama... Upravo je ovaj potez, prilično nefer i sebičan, postao predmet rasprave na društvenoj mreži Reddit.

"Kako vi ocenjujete sve češću pojavu u najurbanijim delovima Beograda, da se flašama, polomljenim stolicama i sl. predmetima "rezerviše" parking mesto, često i ona mesta koja su zonirana. Zanimljivo je da ovakve malograđanske radnje praktikuju uglavnom tzv. stari Beograđani, tj. ja nikad nisam video nikoga ko se doselio u Beograd, da javno parking mesto proglasi svojim, jer ga je omeđio flašama", upitao je jedan od korisnika ove mreže.

Ovo je otvorilu zanimljivu polemiku i izazvalo brojne komentare u kojima su neki iskalili svoje frustracije zbog ovog čina, a neki i ispričali svoja ne tako lepa iskustva. Ovo su samo neka od njih:

Parking
foto: Printscreen/Instagram/moj_beo_grad_

"Viđm to stalno u onim poprečnim ulicama oko Bulevara. Baš sam se pre neki dan iznervirala jer sam obrnula tri kruga da nađem mesto, a prošla pored tri, četiri ta rezervisana mesta. Ne znam šta da kažem, mogu da razumem da ih nervira kad ne mogu da nađu mesto ako tu žive/rade, ali me nervira kad moram pola sata da se vrtim pored praznih mesta."

"Najjače je na Senjaku, ispred svake vile stoje baloni sa vodom, klošarijada na maks."

"Meni je to asocijacija na Cerak Vinograde, nema šta nema da im čuva parking mesto, ekstra jadno je i čime sve obeležavaju."

"Kad se napijemo kod druga u Bg, obavezno posle grada idemo da on komšijama lomi gajbice, najjači deo večeri. Mada uvek posle dan dva izvuku neke nove prepreke."

Parking
foto: Printscreen/Instagram/Moj Beograd

"Haha, čuj "najurbaniji delovi Beograda". To je po celom gradu i isto je svuda bio Dorćol, bio Besni fok. Prezirem tu praksu."

"Nefer je, ali ne bih sklanjao i parkirao se da mi taj neko ne bi oštetio voziolo, pa posle se zna ko će da plaća štetu, a to sam ja."

"Naišao sam na to gde su javni trotoar (ne parking mesta) prisvojili žabicama. Uz to su pokrili kamerama sa javnih bandera, jer je tu ulaz u garažu (pretpostavljam da je isti vinovnik) sa sve "pauk nosi" nalepnicom. Saznah da treba prijaviti komunalnoj policiji, prijavio i najzad, posle oko godinu dana, ništa se nije promenilo. Toliko."

Zanimljivo je da mnogi savetuju da jednostavno uklonite ostavljene "prepreke" i parkirate se tu, međutim ni to nije uvek rešenje - često rezultira svađom ili vam onaj koji je čuvao mesto za sebe ogrebe ili ošteti auto.

Svakako je reč o praksi koja je bahata, drska i bezobzirno prema sugrađanima. Pišite nam u komentarima koliko se često susrećeta sa ovakvim potezom?

Bonus video:

02:08

ESPRESO ANKETA: Da li biste dali svom detetu HPV vakcinu, besplatna je i lekari su za

(Espreso/zena.blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.