PREKIDI U PRIGRADSKIM NASELJIMA, MLADENOVČANI U NAJVEĆEM PROBLEMU: Pokušali smo da SAZNAMO kada će DOBITI VODU!
Foto: Printscreen/Instagram/serbialive_beograd, Google maps

Mladenovčani bez vode na plus 40 stepeni

PREKIDI U PRIGRADSKIM NASELJIMA, MLADENOVČANI U NAJVEĆEM PROBLEMU: Pokušali smo da SAZNAMO kada će DOBITI VODU!

Kako iz Beogradskog vodovoda navode za Espreso, najveći uzrok je povećana, uglavnom nenamenska potrošnja

Objavljeno:

Visoka temperatura u prethodnom periodu uticala je na povećanu potrošnju vode u Srbiji, a nadležni su apelovali na građane da budu racionalniji prilikom korišćenja vode.

Poznato je da Srbi širom zemlje, koji nemaju svoj bunar, koriste gradski vodovod za zalivanje bašte, pranje ulica, hlađenje lubenica, pa čak i punjenje bazena...

Sve to je, između ostalog, prouzrokovalo nestačicu vode ili slab mlaz na više lokacija u Srbiji.

Jedni od poslednjih u ovom nizu su i Mladenovčani koji se već duže od 10 dana žale da nemaju vodu, iako temperatura ovih dana izuzetno visoka.

"Molim Vas da objavite,Mladenovac već 10 dana nema vodu. Noćas je oko 3 došla na 10 minuta, mutna kao ceđena narandža.",navodi se u opisu video koji je podeljen na instagram stranici Serbia Live - Beograd.

Kako bismo saznali kada će konačno vodosnabdevanje u Mladenovcu biti redovno, kontaktirali smo JKP "Beogradski vodovod i kanalizaciju".

Odgovorili su nam da ovo preduzeće ni u jednom trenutku nije vršilo planska isključenja vode za svoje potrošače u Beogradu, niti takvi planovi postoje i da je za snabdevanje vodom stanovnika u Mladenovcu nadležno JKP "Mladenovac".

Upravo su nam oni bili sledeća adresa na koju smo se obratili. Ali, uzalud.

Direktor ima koronu, niko nije nadležan da odgovori kada će voda stići?

Pozvali smo pomenuto preduzeće koje je nadležno za vodosnabdevanje Mladenovca, ali nikakav odgovor nismo dobili.

Kada smo ih pitali kada će snabdevanje vodom ovde konačno biti redovno, rekli su da nisu nadležni da daju informacije i da jedino direktor može odgovoriti na to pitanje.

Međutim, direktor je zaražen korona virusom i nije u mogućnosti da nam pruži odgovor.

Pitali smo da li nam njegov zamenik može pomoći, ali, kako su naveli iz JKP "Mladenovac", ni on nije nadležan.

Po svemu sudeći, stanovnici Mladenovca će odgovor na pitanje kada će voda stići dobiti kada direktor ozdravi.

Povremeni prekidi u vodosnabdevanju i u prigradskim naseljima

I stanovnici pojedinih prigradskih naselja kao što su Barajevo, Klenje i Prnjavor tvrde da već danima povremeno nemaju vodu.

Kako iz Beogradskog vodovoda navode za Espreso, najveći uzrok je povećana, uglavnom nenamenska potrošnja.

- Stalnim merenjima potrošnje vode na svojim distributivnim cevovodima poslednjih dana uočeno je višestruko povećanje potrošnje vode na teritoriji celog Beograda, a posebno u rubnim delovima grada. Nagalašavmo da naše Preduzeće nije vršilo planska isključenja vode ni na jednoj opštini, već da zbog povećane, uglavnom nenemenske potrošnje, je moglo doći do pada pritiska i povremenog prekida u vodosnabdevanju potrošača u nekim delovima rubnih naselja, na šta smo konstatno upozoravili putem sredstava javnog informisanja, naveli su za Espreso iz JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija".

Istakli su i da svi proizvodni i distributivni pogoni i sistemi Beogradskog vodovoda rade maksimalnim kapacitetima.

- Sve naše ekipe na terenu ulažu maksimalan napor da, ukoliko do pada pritiska ili prekida u vodosabdevanju zaista dođe, on bude najkraći mogući. Potrošači u Barajevu, Klenju i Prnjavoru, prema našim podacima, trenutno imaju uredno vodosnabdevanje, a naše ekipe su i dalje na terenu kako bi pratile situaciju i odmah rešavale potencijalne probleme, ističu iz ovog preduzeća.

Gejzir na Zvezdari, Lion, Vodovod
foto: Foto: Espreso/Marko Nikolić

Apel svim potrošačima

"S obzirom da do naglog skoka potrošnje dolazi u jutarnjim i večerenjim časovima, može se pretpostavoiti da je u pitanju neracionalno i nenamensko toršenje vode. Apelujemo na potrošače u Beogradu da racionalno i namenski vodu iz gradskog vodovoda koriste za piće, pripremanje hrane, održavanje lične i higijene domaćinstva. Sve aktivnosti kao što su navodnjavanje i zalivanje poljoprivrednih i zelenih površina, punjenje individualnih rezervoara, bunara i bazena, polivanje i hlađenje pločnika, terasa i dvorišta, pranje vozila, kao i zloupotreba hidranata, predstavljaju nenamensku potrošnju koju nadležne ekipe našeg Preduzeća svakodnevno i redovno kontrolišu na terenu.

Kako bi se obezbedilo uredno vodosnabdevanje potrošača na teritoriji svih beogradsskih opština za čije vodosnabdevanje smo zaduženi, pozivamo naše korisnike da savesnim i odgovornim odnosom vodu za piće koriste racionalno, kako bi je svi imali u dovoljnim količinama, a istovremeno i očuvali sistem vodosnabdevanja", naveli su za Espreso iz JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija".

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.