POSLODAVCI OČAJNI, NUDILI OGROMNE DNEVNICE ZA ROŠTLJANJE NA BAZENU: Cifra je neverovatna, a NIKO DA SE JAVI!
Ilustracija, Foto: Nebojša Mandić

ima posla za one koji hoće da rade

POSLODAVCI OČAJNI, NUDILI OGROMNE DNEVNICE ZA ROŠTLJANJE NA BAZENU: Cifra je neverovatna, a NIKO DA SE JAVI!

Jedan poznati javni bazen u Beogradu, zbog toga trpi, odnosno, vlasnici kioska koji prodaju brzu hranu

Objavljeno:

Bandere, stabla drveća, pa čak i saobraćajni znaci u srpskim gradovima izlepljeni su brojnim oglasima za posao, razne usluge, putovanja… Tu su izlepljeni i oglasi za radnike na pečenju mesa ispod sača i za roštilj.

Za prvu poziciju nudi se plata od 80.000 dinara, dok za roštiljdžiju 10.000 dinara manje. Osim bandera, oglasa ima i u novinama i specijalizovanim portalima, a traže se i na preporuku. Međutim, ove kao i prethodne sezone - nema ih.

Jedan poznati javni bazen u Beogradu, zbog toga trpi, odnosno, vlasnici kioska koji prodaju brzu hranu. Zbog nedostatka radnika, oni prodaju specijalitete sa rostilja tri dana nedeljno umesto svih sedam koliko radi i bazen.

1 / 3 Foto: Tik Tok Printscreen

- Nudio sam dnevnicu od 50 evra. Na oglas se javljaju, ali dvojica se danas uopšte nisu pojavila na dogovoren razgovor - kaže nam vlasnik kioska brze hrane.

Prema njegovim rečima, posla ima, i bilo bi još više, ali nema dovoljno ljudi za rad. Smatra da je plata 80.000 i 70.000 dinara, odnosno oko 700 evra, više nego pristojna, ali sa dnevnicama od 50 evra (6.000 dinara) i bakšišom, nije fiksirana, što znači da može da ide i preko. Na evidenciji nezaposlenih među onima koji traže posao nema kvalifikovanih kuvara, majstora roštilja i pečenja.

A kad nema majstora dobro dođu i oni priučeni i polukvalifikovani. Mnogo nih radi u inostranstvu, najčešće kao sezonci, a umesto njih uskaču penzioneri, članovi porodice ili mladi na raspustu.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.