"NE MOŽEMO DA UPALIMO BOJLER I MAŠINU": Zemunci se žale da su na +40 BEZ VODE DAN I NOĆ, evo šta kažu iz Vodovoda
Ilustracija, Foto: Google Earth, Profimedia

NEHUMANO

"NE MOŽEMO DA UPALIMO BOJLER I MAŠINU": Zemunci se žale da su na +40 BEZ VODE DAN I NOĆ, evo šta kažu iz Vodovoda

Mežutim ono što se dešava u Beogradu, na opštini Zemun nije humano niti prihvatljivo stanje jer su građani bez vode danima.

Objavljeno:

U toku vrelih letnjih dana ono što najviše pogađa građane je kada dođe do nestanka vode.

Vrlo često se dešava da dolazi do presušivanja, ali neretko su radovi na vodovodnoj mreži te je obaveza radnika da zavrnu slavine građanima kako bi radovi mogli da se odvijaju neometano.

Na Instagram stranici serbialive_beograd osvanuo je snimak gde je vidljiv jako slab pritisak koji curi iz česme. Sugrađanka je usnimila ovo u svom domu i naglasila da iz Vodovoda puštaju vodu samo povremeno te da ne mogu ni da žive u normalnim uslovima niti da obavljaju osvone kućne poslove.

"Zemun, Marije Bursać. Vodovod ništa ne preduzima +40 stepeni bez vode ceo dan i celu noć, a kad puste vodu to je tuga, ne može bojler da se upali, mašina ne može ništa, ne znamo šta da radimo", napisala je korinisnica.

U vezi sa tim, obratili smo se JKP "Beogradski vodovod".

- Ekipe JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ su izašle na teren na predmetnoj lokaciji i ustanovili da u Ulici Marije Bursać u Zemunu ne postoji defekt na vodovodnoj mreži koji bi doveo do prekida u vodosnabdevanju ili umanjenog pritiska vode - rekli su za Espreso.

Objasnili su i zbog čega dolazi do smanjenja pritiska.

- Do smanjena pritiska ili poremećaja u vodosnabdevanju u pojedinim delovima grada dolazi zbog nenamenske i neracionalne potrošnje vode najčešće u rubnim delovima prestonice - dodaju za Espreso.

Podsetimo, Beograđani nisu jedini koji neracionalno troše vodu, pa iz "Vodovoda" prete sankcijama.

1 / 3 Foto: Printscreeen/RTS

U pojedinim užičkim naseljima i pored zabrane dolazi do pojačanog nenamenskog trošenja vode, stoga iz JKP Vodovod ističu da bi u narednom periodu moglo doći do restrikcija, a pojedinim nesavesnim potrošačima preti i isključivanje sa mreže.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.